Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLS/CEO: Mining vil udgøre 75-80 pct. af aktiviteterne fremover

11/11 10:38

FLSmidths identitet som leverandør til den globale mineindustri vil i den kommende år blive forstærket på bekostning af den fortidige hovedvægt på cementindustrien.

Og i det lys skal den kommende ændring i toppen af koncernledelsen, hvor positionen som koncernens topchef smelter sammen med chef for Mining-divisionen, ses.

Det forklarer nuværende, men afgående koncernchef i FLSmidth, Thomas Schulz, i et interview med MarketWire i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets kvartalsregnskab, som torsdag morgen falder sammen med meddelelsen om hans fratrædelse til fordel for en topstilling i tyske Bilfinger og efterfølgende ændringer i FLSmidths koncernledelse.

Thomas Schulz afløses af nuværende - og fortsættende - chef for Mining-divisionen, Mikko Keto.

En væsentlig del af den udvikling i FLSmidth skyldes overtagelsen af tyske Thyssenkruppes aktiviteter inden for Mining.

- Når den handel bliver lukket, bliver FLSmidth verdens største leverandør af udstyr til mineindustrien, og selskabet vil blive 75-80 pct. Mining. Så overlappet mellem CEO og Mining-chef bliver 80 pct., og så behøver du ikke to funktioner. For så vil alt, hvad du beslutter, først og fremmest være Mining-beslutninger, forklarer Thomas Schulz.

MINING BOOMER

Den aktuelle tyngde af de to divisioner i FLSmidth samlede forretning er ifølge Thomas Schulz 65-70 pct. til Mining og og omkring 35 pct. til Cement.

- Da vi i 2018 byggede en struktur med de to divisioner med Mining og Cement og koncernledelse på toppen, var forventningen, at fordelingen mellem de to divisioner ville være 60-40 gennem konjunkturcyklen. Men efter at vi kunne overtage Thyssnkrupp-aktiviteterne til en god pris på grund af nedturen i markedet, ændredes koncernen, siger Thomas Schulz.

Han har selv hele tiden været af den opfattelse, at FLSmidth skulle ændre fokus mod Mining frem for Cement.

- Det har jeg fået en del negative kommentarer for. Men realiteten er, at Mining - trods den dybeste nedtur nogensinde og pandemi - allerede er et boomende marked, og Cement vil blive det om to-tre år, siger Thomas Schulz.

En fordeling af aktiviteterne i Mining og Cement på 75-80/20-25 pct. vil også være billedet for FLSmidth om fem år, antager Thomas Schulz.

- Den faktiske vækst i Cement vil ske om to-tre år, hvor væksten vil være nogenlunde som i Mining, så den relative position vil være den samme, mener Thomas Schulz.

.\\˙ MarketWire