Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Handlerne ser frem mod eftermiddagens jobtal

3/12 07:22

Det tegner til en rolig åbning af handlen med obligationer fredag morgen, da dagens største makroøkonomiske begivenhed først finder sted i eftermiddag, når den amerikanske jobrapport for november offentliggøres. Det sker klokken 14.30 dansk tid.

Inden da skal chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, deltage i et event, hvor der kan stilles spørgsmål til hende, fremgår det af Bloomberg News. Det kan komme til at påvirke renterne, hvis hun løfter sløret for en eventuel udskydelse af en beslutning om det store pandemiopkøb af obligationer fra rentemødet den 16. december til rentemødet i februar næste år.

Men samlet set ventes renten ved åbning ikke at tage de store udsving fra torsdagens niveau, hvor den danske tiårige rente faldt med 6 basispoint til minus 0,11 pct. og dermed nåede det laveste niveau siden slutningen af august.

Obligationerne blev ramt af uro over konsekvenserne af den nye coronavariant, Omikron, hvilket kostede danske aktier det tredjestørste kursfald i år målt på C25-indekset, og fik i stedet investorerne til søge i sikkerhed på obligationsmarkedet. Dermed blev obligationskurserne sendt op og renterne ned.

I USA steg renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 3 basispoint til 1,44 pct. torsdag, hvilket også var renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Og fredag morgen handles den amerikanske statsobligation i samme niveau på markedet i Tokyo.

JOBRAPPORT ØVERST PÅ LISTEN

I Sydbank regner makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel da også med, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter.

- Investorerne vil i dag være optaget af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for november. Høj jobvækst og lønvækst kan presse renterne op og formentlig flade rentekurven, skriver han i en morgenkommentar til udviklingen.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News ventes den amerikanske beskæftigelsesrapport at vise en jobskabelse uden for landbruget at vokse med 550.000 job mod 531.000 i oktober.

- I den seneste måneds tid har vi set en acceleration i de amerikanske vækstindikatorer, og ansøgningerne om understøttelse faldt senest til det laveste niveau i mere end 50 år.

- Udover selve jobvæksten holder vi i stigende grad øje med lønvæksten, som er tiltaget betydeligt. Den tiltagende lønvækst taler for, at den amerikanske forbundsbank (Fed) skal stramme pengepolitikken hurtigere end ventet. Det kan over de kommende måneder styrke dollaren yderligere og flade rentekurven, skriver Mathias Dollerup Sproegel og påpeger, at en højere jobvækst og/eller lønvækst kan presse renterne op.

.\\˙ MarketWire