Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Biontech: Tilpasning af vaccine kan være nødvendig mod Omikron

3/12 14:52

Biontech mener, at det kan blive nødvendigt at tilpasse sin vaccine mod covid-19, hvis den skal øge immunitet mod den nye Omikron-variant - også selv om den nuværende vaccine sandsynligvis vil beskytte mod de værste sygdomstilfælde.

Det skriver Bloomberg News.

- Selv hvis en boostervaccine af den nuværende vaccine yder en høj beskyttelse mod Omikron, vil en tilpasning måske være nødvendig for at øge varigheden og graden af immunitet, lyder det fra det tyske selskab, der har udviklet sin vaccine i samarbejde med Pfizer.

Det er ventet, at selv fuldt vaccinerede personer kan blive smittet med den nye variant, men at svære sygdomstilfælde vil kunne afværges - især hvis man får et tredje stik med vaccinen.

Også Moderna har varslet, at en ny vaccine kan være nødvendig for at beskytte ordentligt mod Omikron-varianten, mens svensk-britiske Astrazeneca, der har udviklet sin vaccine i samarbejde med University of Oxford, ikke har set beviser for, at vaccinerne ikke skulle virke mod den nye variant.

Biontech stiger 6,4 pct. til 302,60 euro på børsen i Frankfurt, og selskabets notering i USA stiger 2,9 pct. til 343,19 dollar i det amerikanske formarked.

Pfizer trækkes også lidt op med 0,6 pct. i formarkedet, mens Moderna tager fra med 6,8 pct.

.\\˙ MarketWire