Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg/CEO: Nye familiemedlemmer leverer super stærke resultater

25/1 09:04

De nye familiemedlemmer i Tryg-koncernen, Trygg Hansa i Sverige og Codan i Norge, har leveret super stærke resultater igennem 2021.

Det siger Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, i et interview med MarketWire efter forsikringskoncernens regnskab for fjerde kvartal.

Foreløbigt indgår resultatet fra de opkøbte forretninger i Trygs investeringsresultat, og i fjerde kvartal har de opkøbte forretninger leveret et resultat på 568 mio. kr.

Af samme årsag er Trygs samlede investeringsresultat skudt i vejret til 941 mio. kr. i fjerde kvartal fra 513 mio. kr. i samme periode sidste år. Det var langt over det investeringsresultat på 513 mio. kr., som analytikerne havde estimeret ifølge et estimat indsamlet af Tryg.

- Jeg synes, at de nye familiemedlemmer er kommet super stærkt fra start. På toplinjen leverer Trygg Hansa i Sverige en toplinjevækst på 5 pct. i fjerde kvartal, som jo er markant højere end deres historiske niveau, der har ligget tættere på 2 pct., siger Morten Hübbe.

Tryg har kun ejet de pågældende aktiviteter i syv måneder, men for hele 2021 har Trygg Hansa i Sverige og Codan i Norge leveret næsten 2,2 mia. kr. i forsikringsresultat.

- Det er super, super stærkt på både på toplinjen og på bundlinjen. Samtidig er det glædeligt at se, at vi leverer 63 mio. kr. i synergier sammen med den opkøbte forretning. Det er en lille spids højere, end vi havde målsat. Så en rigtig, rigtig god start, siger Morten Hübbe.

Der var målsat synergier på 60 mio. kr. i 2021, hvilket efter planen skal vokse til omkring 350 mio. kr. i 2022. Samlet estimeres synergier i 2024 på omkring 900 mio. kr.

Hos Jyske Bank havde analytiker Anders Haulund Vollesen estimeret et bidrag fra Trygg Hansa og Codan i Norge på 450 mio. kr. i fjerde kvartal, hvor det altså kom ud på det noget højere niveau på 568 mio. kr.

.\\˙ MarketWire