Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Coloplast/Sydbank: Rigtig pænt regnskab hjulpet lidt af valutaeffekt

25/1 12:44

En positiv udvikling i valutakurserne - blandt andet en stærk amerikansk dollar - har været med til at skubbe ekstra til toplinjen for medicoselskabet Coloplast i første kvartal, hvor omsætningen endte bedre end ventet.

Derfor er det også helt naturligt, at selskabet løfter sine vækstforventninger i danske kroner en spids i regnskabet, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

Men også den organiske vækst løftede sig lidt over markedets forhåndsforventninger i regnskabet.

- Umiddelbart er det underliggende et rigtig pænt regnskab, der er en anelse bedre end ventet, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

- Noget af den bedre toplinje er drevet af en lidt større positiv valutaeffekt end ventet. Men den organiske vækst er dog også lidt højere, end jeg havde ventet, og hvad markedet havde ventet. Jeg vil især fremhæve hud- og sårpleje, og det er i den forbindelse sårpleje, som vokser rigtig godt i kvartalet. Det fremstår som et klart lyspunkt, fortsætter senioranalytikeren.

DRIFTEN LØFTES AF STÆRKE MARGINER

Coloplast havde i første kvartal 2021/22 en organisk vækst på 6 pct. mod ventet 5,3 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Coloplast selv.

Omsætningen blev 5169 mio. kr. mod ventet 5070 mio. kr. blandt analytikerne, og driftsresultatet før renter og skat - og frasorteret udgifter i forbindelse med opkøbet af Atos Medical - blev 1649 mio. kr. mod ventet 1611 mio. kr.

- Hvis man kigger lidt længere ned i regnskabet, havde Coloplast en god bruttomargin, som er lidt bedre end ventet, og det sikrer sammen med toplinjen en driftsindtjening, som er bedre end ventet, siger Søren Løntoft Hansen.

Investorerne virker også begejstrede for regnskabet, og Coloplast-aktien stiger med 3,5 pct. til 972 kr. - netop nok til en topplacering i C25-indekset.

.\\˙ MarketWire