Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Ukraine-bekymring styrker dollar

25/1 14:19

Den amerikanske dollar styrkes tirsdag på fortsatte bekymringer om Ukraine-konflikten og op til onsdagens afslutning på den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde tirsdag og onsdag.

Rusland har udtalt stor bekymring over, at USA har gjort 8500 tropper klar til at blive flyttet til Europa i tilfælde af, at Ukraine-krisen eskalerer.

- Da de europæiske økonomier er mere udsatte i forbindelse med en Ukrainekonflikt, er den fælles europæiske valuta, euro, ikke et attraktivt sted at ride krisen af, vurderer ING-analytikere over for Reuters.

Med hensyn til den amerikanske centralbank venter markedet på, om mødet, der slutter onsdag, vil give klarere besked til markedet om antallet og timingen af renteforhøjelser og reduktion af bankens balance, som er på den anden side af 8000 mia. dollar.

Der er delte meninger om antallet af renteforhøjelser i år. Ifølge Reuters er der i markedet indregnet 85 pct. sandsynlighed for, at renten hæves med 25 basispoint på mødet i marts, og at der kommer yderligere tre til i løbet af i år. Ifølge Reuters skulle Deutsche Bank vente op til syv renteforhøjelser i år.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,1268 dollar mod 1,1315 dollar mandag eftermiddag, mens pund koster 1,3455 dollar tirsdag morgen mod 1,3465 dollar mandag eftermiddag. Dollar ligger samtidig i 114,04 yen mod 113,90 yen mandag.

Bitcoin holder sig fortsat på et relativt lavt niveau efter i november at have sat rekord med 69.000 dollar. Tirsdag eftermiddag ligger den omkring 36.400 dollar, hvilket stort set har været niveauet de seneste fire dage.

.\\˙ MarketWire