Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/PwC: Rekordår for børsnoteringer

18/2 11:57

2021 blev et år med høje aktieafkast, mere sikkerhed og mindre volatile markeder, hvilket gav anledning til rekord mange børsnoteringer på børsen i København.

Hele 19 børsnoteringer til en værdi af cirka 4,35 mia. kr.

Det fremgår af ny PwC analyse.

Til sammenligning var der fem børsnoteringer i 2020 og sammenlagt 18 i perioden 2016-2020.

- Genåbningen af de globale økonomier, stærk indtjening hos virksomhederne og en gunstig finanspolitik har været med til at drive de amerikanske og europæiske aktiemarkeder mod tocifrede afkastrater i 2021. Markedsforholdene har gjort det attraktivt for virksomhederne at indtræde på børsen og øge kapitalen den vej igennem, mens investorernes efterspørgsel efter nye aktiviteter har været høj, siger partner og ekspert i børsnoteringer i PwC Torben Jensen.

Globalt var der ligeledes rekorder i børsnoteringer med i alt 2682 noteringer fordelt på 1115 i Nord- og Sydamerika, 1108 i Asia-Pacific og 459 i EMEA.

I 2022 spår PwC, at der ligeledes vil være stor vækst og mange børsnoteringer - dog i et mere moderat tempo.

- Analysen viser, at 2022 bliver et år med mere afdæmpet vækst, og allerede i sidste kvartal af 2021 var optimismen mindre stærk. Covid-19 og potentielle lockdowns spiller stadig en rolle, men derudover kigger markedet også ind i høj inflation og stigende renter samtidig med geopolitisk uro i Østeuropa, hvilket kan bidrage til mere volatile markeder, lyder det fra Torben Jensen.

.\\˙ MarketWire