Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Orphazyme: Søger retlig beskyttelse til restrukturering - NY - GENT

11/3 07:08

Biotekselskabet Orphazyme har torsdag søgt retlig beskyttelse fra kreditorerne med henblik på at gennemføre en restrukturering af selskabet.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Biotekkoncernen håber på, at processen vil sikre en hel eller delvis fortsættelse af dets aktiviteter, enten via en kapitalforhøjelse, gennem frasalg af aktiver eller en kombination af de to.

Oprhazyme, der allerede har lukket sine aktiviteter i USA, Tyskland og Storbritannien, vil også umiddelbart igangsætte en reduktion af sin medarbejderstab med 50 pct.

Tilbage i februar oplyste biotekselskabet, at det havde modtaget en negativ tilbagemelding fra den medicinske ekspertkomite under de europæiske medicinalmydigheder, European Medicines Agency, EMA, vedrørende Orphazymes lægemiddelhåb til behandling Niemann-Pick type C-lidelse, og allerede i den forbindelse varslede selskabet en strategisk gennemgang.

I forvejen havde de amerikanske sundhedsmyndigheder sidste år også afvist midlet.

- Efter de meget skuffende udfald fra de regulerende myndigheder i USA og EU er vi tvunget til at overveje nogle ekstremt vanskelige valg, siger administrerende direktør, Anders Vadsholt, i torsdagens meddelelse.

Orphazyme har samtidig torsdag søgt Nasdaq i USA om en afnotering af sine American Depository Shares, ADS, en sekundær notering. Den ventes at få effekt inden for 90 dage.

.\\˙ MarketWire