Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Orphazyme trækker ansøgning for Arimoclomol i Europa - NY

22/3 12:19

Biotekselskabet Orphazyme, der er under rekonstruktion, har trukket sin ansøgning om markedsføringsgodkendelse til Arimoclomol til behandling af Niemann-Pick sygdom type C (NPC) hos de europæiske sundhedsmyndigheder, European Medicines Agency (EMA), tilbage.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet tirsdag middag.

Beslutningen er truffet, efter at Orphazyme i slutningen af februar kunne oplyse, at ekspertpanelet under EMA, Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), i en foreløbig afstemning var kommet frem til, at Arimoclomol formentlig ikke ville blive anbefalet godkendt, når ekspertpanelet efter planen skulle have gennemført den endelige afstemning i slutningen af marts.

- Dagens beslutning om at trække ansøgningen giver os mulighed for at overveje den bedst mulige vej frem for Arimoclomol, siger Orphazymes administrerende direktør, Anders Vadsholt, i meddelelsen.

Orphazyme er i færd med en restrukturering og har reduceret antallet af medarbejdere med 50 pct.

Selskabet har også netop valgt at anmode om afnotering af den amerikanske ADS-notering.

Også hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har Orphazyme tidligere lidt nederlag med Arimoclomol, som også i det amerikanske er blevet afvist i døren.

Men håbet er heller ikke helt opgivet i USA, hvor Orphazyme fortsat fører samtaler med FDA med henblik på senere at kunne genindsende en registreringsansøgning for Arimoclomol til behandling af NPC.

.\\˙ MarketWire