Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand/Nordnet: Fokus på udvikling i restrukturering er rette løsning

30/3 17:03

Zealand Pharmas restrukturering, hvor markedsføringen overlades til partnere for udelukkende at koncentrere sig om produktudvikling, er en god idé.

Sådan lyder vurderingen fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, efter at medicinalselskabet har meddelt sin restrukturering og udskiftning af topchef til Adam Steensberg fra Emmanuel Dulac.

- De har et for stort pengeforbrug, de vil selv stå for distributionen i USA, og de mangler partnere til at få den meget interessante pipeline til at blive til penge, skriver investeringsøkonomen om Zealand Pharmas hidtidige situation i en kommentar.

- Det ændrer de nu. Det er en god idé, fortsætter han.

Zealand Pharma vil ikke længere selv markedsføre Zegalogue i USA og vil frem mod tredje kvartal afskedige 90 pct. af sine ansatte i USA. Dertil vil selskabet forsøge at finde distributionspartnere til V-Go og Zegalogue, hvilket ifølge Per Hansen kan medføre et salg.

Medicinalselskabet har i forbindelse med restruktureringen nedjusteret sine salgsforventninger til 2022.

- Det skyldes formentlig, at de tager forventet salg af V-Go og Zegalogue ud af forventningerne, lyder Per Hansens forklaring.

Det er således den rette beslutning for Zealand Pharma at rette sit fokus mod udvikling, da selskabet har "slidt meget på investorerne uden at have det rette fokus".

.\\˙ MarketWire