Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Sydbank, KBHL og Mærsk

12/4 06:32

BØRSEN

KINA STØTTER KUN RUSLAND RENT RETORISK

Kinas eksport til EU og USA er næsten otte gange større end til Ruslands. Derfor er Kinas støtte til Rusland mere ord end handling. (Forside, side 12-13)

LARS LARSEN GROUP SÆLGER TABSGIVENDE GOLFBILFIRMA

Trods mere end ti år med underskud i golfbilfirma har Lars Larsen Group solgt selskabet Garia for en 0,5 mia. kr. (Side 2)

SEED CAPITAL TJENTE 1,5 MIA. KR. I VÆKSTÅR

Danske Seed Capital havde et særdeles indbringende år i 2021, men forventer et mere afdæmpet 2022. (Side 4)

LOKALE OG MINDRE BANKER KLARER SIG BEDST PÅ FRYGTET RISIKOLISTE

De lokale banker er velrepræsenterede i top-15 på den årlige risikoliste over danske banker. Danske Bank ligger i bunden af risikolisten. (Side 6-7)

SYDBANK VIL LØSE OPGAVER DIGITALT OG SKÆRER 23 PCT. I STABEN

Sydbank sløjfer udflytning af administrative opgaver. I stedet skal danskdrevet digitalisering sikre banken en fremtidig lavere omkostningsprocent. (Side 10)

HØJESTE INFLATION SIDEN 1985 – KOSTER FAMILIE 25.000 KR.

Inflationen er nu fem gange så høj som for et år siden, og for en børnefamilie koster det titusindvis af kroner i merudgifter. (Side 16)

DANSKE BØRSSELSKABER TABER TERRÆN TIL KONKURRENTER

Udenlandske konkurrenter haler ind på de danske børsselskaber, viser ny analyse. Der er risiko for, at de kan blive overhalet i år. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO-DUO VIL SATSE STORT PÅ KONTROVERSIEL GENTEKNOLOGI

Novo Nordisk Fondens formand og topchef, Lars Rebien Sørensen og Mads Krogsgaard Thomsen, uddeler hvert år milliarder til forskning. De kaster sig nu ind i kampen for at få mulighed for at optimere udbyttet fra fødevareproduktion gennem genmodificering og dermed afværge en potentiel fødevarekrise. (Forside, side 4-6)

MANGEL PÅ ANSATTE KAN UDLØSE PÅSKEKØ I LUFTHAVNEN

Københavns Lufthavn har måtte erkende, at have haft svært ved at følge med den stigende rejselyst. Selskabet er i fuld gang med at uddanne nye kollegaer, og arbejder på at forbedre den nuværende situation. (Side 2)

HØJESTE PRISHOP I 35 ÅR GØR ONDT I TEGNEBOGEN

Priserne fortsætter opad i et hæsblæsende tempo. Inflationen nåede op på 5,4 procent i marts. Det betyder en yderligere udhuling af danskernes købekraft. (Side 7)

FINANS DANMARK-TOPCHEF I OPRØR OVER FORSKELSBEHANDLING I EU AF FINANSKANDIDATER

Mens erfarne finansfolk bliver afvist af det danske finanstilsyn til et topjob i finanssektoren, er det langt lettere at få godkendelse fra myndighederne i andre europæiske lande, mener brancheorganisation. (Side 8-9)

MÆRSK SKYDER PENGE I VIDEOSPIL FOR AT RAMME NYE IT-FOLK

Der er akut behov for flere it-folk hos Mærsk. Nu forsøger den store danske virksomhed at tiltrække de rette kandidater ved at sætte penge i stor Counter-Strike-turnering. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ENERGINET KLAR TIL AT UDVIDE MILLIARDPLAN FOR AT SLIPPE FRI AF PUTINS JERNGREB

Formanden for det statsejede Energinet, Mogens Lykketoft, vil sætte turbo på udbygningen af det danske elnet for at sikre billig grøn strøm. (Forside, side 6-7)

PRISERNE FORTSÆTTER HIMMELFLUGTEN

Inflationen nåede i marts op på 5,4 pct., hvilket er det højeste i mere end 35 år. (Side 4)

PENGETANKEN BAG LEGO SKYDER 6,8 MIA. KR. I COMPUTERSPIL

Kirkbi har købt op i Epic Games, der står bag kæmpesuccesen Fortnite. En investering på 6,8 mia. kr. skal give Lego-ejerne bedre føling med fremtidens metavers. (Side 10)

INVESTORERNE MÅ KIGGE LANGT EFTER EN REDNINGSKRANS FRA FEDERAL RESERVE

Sidst Federal Reserve hævede renten og reducerede sin balance, gav det kaos på aktiemarkedet, hvorefter centralbanken trak i land igen. Nu skal centralbanken lave samme manøvre, men investorerne får ikke samme hjælp igen, mener analytikere. (Side 11)

.\\˙ MarketWire