Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg/CEO: Ser privat og erhverv fortsætte på vækstsporet

26/4 10:01

Trygs privatkunder og forretningen med mindre erhverv fortsatte i første kvartal med at levere imponerende vækstrater, mens industriforretningen som ventet trak ned.

Det er et billede, som man har set i et stykke tid nu, og som også ventes at fortsætte de kommende kvartaler.

Det siger administrerende direktør Morten Hübbe fra Tryg i et interview med MarketWire efter forsikringskoncernens regnskab for første kvartal.

- Jeg venter, at vi kommer til at se en fortsat meget, meget positiv udvikling på både vores erhvervsforretning på vores privatforretning. Og så kommer vi helt sikkert til at have en industriforretning med negativ vækst, som trækker ned, siger Morten Hübbe.

Erhvervsforretningen kunne for første kvartal fremvise en vækst i bruttopræmierne på 8,6 pct. i lokale valutaer, mens væksten i Privat var på 7,2 pct. før bonus- og præmierabatter.

- Det synes jeg er sindssygt flot, vurderer Morten Hübbe.

I industriforretningen har Tryg kæmpet hårdt med at skabe en bedre balance mellem pris og risiko, og prisforhøjelser har ført til kundeafgang. Kundeafgangen er dog inden for det områder, som Tryg ikke betegner som kerneforretning fremadrettet.

På de meget store globale industrikunder, som er meget vanskelige i forhold til risiko, reducerer Tryg antallet, mens "kernekunder" vokser i antal.

- Så det er en ændring i miks, hvor det eksotiske, kan man sige - det får vi mindre og mindre af - mens der er mere og mere kerneforretning, hvor vi har styr på risikoen, og hvor vi har lokal risiko her i skandinaviske lande, siger Morten Hübbe.

Mens præmierne i Industri i første kvartal faldt 0,8 pct. til 876 mio. kr., så blev forsikringsresultatet i den del forbedret til 136 mio. kr. fra 47 mio. kr. i samme periode året før.

- Det er rigtigt glædeligt, at lønsomheden i Industri forbedrer sig, konstaterer Morten Hübbe.

Det forsikringstekniske nøgletal combined ration i Industri blev i kvartalet forbedret til 84,4 fra 94,4 i første kvartal sidste år. En del af fremgangen er hjulpet af højere afløbsgevinster, men også af underliggende fremgang.

- Den rejse er ikke færdig, men efter mange år, hvor vi faktisk ikke rigtigt har tjent penge på Industri, begynder vi at se en mere bæredygtig sammenhæng mellem pris og risiko, siger Morten Hübbe.

.\\˙ MarketWire