Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/CEO: Umuligt at spå om hvor længe gaspriserne bliver oppe

29/4 09:48

De høje gaspriser er fortsat i længere tid end først antaget og har været et væsentligt bidrag til, at Ørsted er kommet gennem første kvartal af 2022 med en markant fremgang på samtlige hovedposter.

Det afføder dog ikke en opjustering af selskabets samlede forventninger til året, der fortsat lyder på en EBITDA-indtjening på 19-21 mia. kr. Dertil er markedet simpelthen for uforudsigeligt.

Det fortæller administrerende direktør Mads Nipper i forbindelse med Ørsteds regnskab fredag morgen.

- Det er fuldstændigt umuligt at sige. Vi laver selvfølgelig vores antagelser, og det vi forenklet sagt gør, er at sige, at det vi har vundet, det mister vi ikke, siger Mads Nipper til MarketWire.

- Men det er også derfor, at vi holder fast i vores guidance for året, for der er bare enormt stor usikkerhed på energimarkedet, lyder det videre.

Gaspriserne begyndte for alvor at kravle i vejret i efteråret 2021, og det forsatte hen over vinteren. Det var dog forventningen, at markedet ville stabilisere sig i løbet af 2022. Derfor lød forventningen til divisionen Biomarkets på en "markant lavere" indtjening i 2022 i forbindelse med årsregnskabet.

Men med Ruslands invasion af Ukraine er det høje niveau blevet fastholdt, og Ørsted venter da også nu kun en "lavere" indtjening i 2022, end det var tilfældet året forinden.

ØRSTED UD AF SINE AFDÆKNINGER

Som det fremgår af regnskabet, har Ørsted indkasseret et nettotab på selskabets gaskontrakt med russiske Gazprom.

Det skyldes, at Ørsted har nedbragt sin afdækning på gasleverancer på grund af den for tiden store usikkerhed.

- Vi har haft et tab på at skulle ud af den afdækning, for vi er - set i lyset af de seneste dage - bestemt nødt til at forberede os på et scenarium, hvor gassen kan stoppe, siger Mads Nipper med henvisning til onsdagens nyhed om, at Rusland har indstillet gasleverancerne til Polen og Bulgarien.

Hvor meget Ørsted konkret har tabt på at skulle ud af kontrakten, vil selskabet dog ikke ud med.

Ørsted kunne i første kvartal realisere en samlet driftsindtjening på 9429 mio. kr., når man medregner nye partnerskabsaftaler.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Ørsted ventet et driftsoverskud på 8243 mio. kr. mod 4863 mio. kr. i første kvartal 2021.

.\\˙ MarketWire