Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torm/CEO: Flere længere aftaler vil være en fordel

11/5 13:32

Underskud er vendt til overskud hos tankrederiet Torm, der efter Ruslands invasion af Ukraine har set et hårdt prøvet tankmarked få medvind.

Årsagen er den geopolitiske uro og et pludselig behov for at gøre sig fri af russisk olie, som har presset tankraterne op.

Det har betydning for de kontrakter, Torm lukker med sine kunder, fordi de forhandles på plads til et højere niveau end tidligere.

Det skæpper i kassen hos rederiet, der derfor gerne så, at man kunne lukke flere lange aftaler i det nuværende lukrative marked for at sikre sig fremadrettet.

- Det ville absolut være en fordel, siger han og henviser til, at krigen i Ukraine kombineret med stigende inflation og coronapandemien fortsat skaber stor usikkerhed.

På containermarkedet har man set, at rederierne er lykkedes med at hæve antallet af faste lange kontrakter efter en lang periode med manglende kapacitet ombord på skibene. Det betyder, at kunderne er sikret plads ombord på skibene, mens rederiet omvendt kender de fremtidige indtægter, selv hvis raterne pludselig falder.

Den mulighed så Jacob Meldgaard også gerne, at tankrederierne kunne gøre brug af, men det kræver en længere optur i markedet, end den man har set lige nu, fortæller han.

- Containermarkedet har haft en længerevarende optur, og vi er i en anden situationen, hvor vi har haft et meget stærkt marked i et par måneder. Jo længere tid den varer ved, jo flere muligheder vil der være for, at vi kan lave længere aftaler. Det er endnu ikke tilfældet, siger han.

Indtil videre har Torm landet aftaler for 65 pct. af tiden i andet kvartal, og det er sket til en gennemsnitspris på 28.348 dollar om dagen for et skib. Det niveau er over dobbelt så højt, som gennemsnitsprisen i 2021.

Prisen i spotmarkedet er aktuelt over 40.000 dollar om dagen, fremgår det af regnskabet.

Torm har i første kvartal 2022 landet en omsætning på 209,4 mio. dollar mod 124,1 mio. dollar i samme periode året før. På bundlinjen er underskuddet vendt til overskud på 10,4 mio. kr. fra et tab på 21,3 mio. dollar i første kvartal 2021.

.\\˙ MarketWire