Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian: Amerikanske myndigheder udnytter option på koppevacciner -NY

18/5 08:06

Det amerikanske myndighedsorgan Barda - Biomedical Advanced Research and Development Authority - har udnyttet en option i en kontrakt på Bavarian Nordics frysetørrede koppevaccine, Jynneos.

Optionerne har en værdi af 119 mio. dollar - svarende til 840 mio. kr. - og udnyttelsen betyder, at de første doser skal produceres og faktureres næste år og i 2024, oplyser Bavarian onsdag morgen i en børsmeddelelse.

Arbejdet omhandler færdigproduktion af den råvaccine, der allerede er fremstillet og faktureret under tidligere kontrakter med de amerikanske myndigheder, som frysetørret koppevaccine.

- Vi er glade for at annoncere udnyttelsen af de første optioner i vores kontrakt med den amerikanske regering om levering af en frysetørret udgave af koppevaccinen med en forlænget holdbarhed, som vil blive produceret på vores nye fyldefabrik, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian, ifølge meddelelsen.

Endnu mangler Barda stadig at udnytte optioner til en værdi af ekstra 180 mio. dollar - eller 1272 mio. kr.

Udnyttes de, vil det bringe det samlede antal færdigproducerede doser af Jynneos frysetørret koppevaccine op på cirka 13 mio. doser, der forventes produceret i 2024 og 2025.

Hovedparten af råvaccinen til disse doser er allerede produceret og faktureret, oplyser Bavarian.

.\\˙ MarketWire