Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT/CEO: Gode mulighed for store Solutions-ordrer i nær fremtid - NY

18/5 09:29

Der er gode muligheder for, at kabelkoncernen NKT kan få tildelt nye store ordrer til sin Solutions-forretning, der omfatter de de store højspændingprojekter blandt andet til havmølleparker.

- Vi er optimistiske om, at vi vil vinde nogle store ordrer i nær fremtid, siger NKT's administrerende direktør, Alexander Kara, i et interview med MarketWire efter selskabets regnskab for første kvartal onsdag morgen.

NKT skriver i regnskabet da også, at der i den første del af 2022 har været fortsatte fremskridt i flere projektudbud på tværs af markedssegmenter og geografiske områder, og at "tidspunktet for de individuelle projekttildelinger vil afhænge af tidslinjerne for de enkelte projekter."

Første kvartal bød ikke på de helt store kontrakter for Solutions, men NKT formåede i kvartalet af supplere sin ordrebog af højspændingsprojekter med et antal relativt mindre ordrer. Det inkluderede forskellige ordrer til eksisterende projekter og onshore-projekter.

Ved udgangen af første kvartal havde NKT i Solutions en ordrebog på 2,35 mia. euro i standardmetalpriser mod 2,43 mia. euro ved udgangen af 2021. Omkring 20 pct. af ordrebogen ventes eksekveret i de resterende tre kvartaler af 2022, mens omkring 80 pct. eksekveres i 2023 og efterfølgende.

NKT estimerer, at der blev tildelt ordrer for 2 mia. euro på det adressérbare marked for højspændingskabler i første kvartal, og koncernen venter fortsat et marked for højspændingskabelprojekter på gennemsnitligt omkring 7-8 mia. euro om året i 2022-24.

Solutions-forretningen klarede sig i første kvartal noget bedre end ventet af analytikerne på indtjeningen.

Trods et fald i omsætningen på 4 pct. organisk til 151 mio. euro steg det operationelle driftsresultat (EBITDA) til 24,7 mio. euro fra 19,5 mio. euro i samme kvartal året før.

Til sammenligning havde analytikeren estimeret en omsætning på 154 mio. euro og et operationelt driftsresultat på 13,3 mio. euro.

I produktionen er det gået glat og det samme gælder på installationssiden, siger Alexander Kara, som samlet betegner eksekveringen som rigtig god i kvartalet.

- Forbedringen i det operationelle driftsresultat var primært drevet af fortsatte effektiviseringsinitiativer i eksekveringen. Den overordnede projekteksekvering i kvartalet var tilfredsstillende, skriver NKT da også i regnskabet.

.\\˙ MarketWire