Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/Fmd: Nedjusteringer har slidt på tilliden til os og Juan Jose

19/5 17:25

Skuffende økonomiske resultater har slidt på tilliden til Ambu, og derfor er det nu tid til at sadle om og lave en flyvende udskiftning på pladsen som administrerende direktør.

Det fortæller bestyrelsesformand, Jørgen Jensen, om direktørskiftet, der sker med virkning fra i morgen den 20. maj, hvor Britt Meelby Jensen overtager tømmerne fra topchef gennem de seneste tre år Juan Jose Gonzalez.

- Vi har naturligvis haft et beredskab liggende for et direktørskifte, og nu er det så kommet dertil, siger bestyrelsesformand i Ambu, Jørgen Jensen.

Han peger på, at covid-19 og makroøkonomiske svingninger har øget usikkerheden for Ambu i de senere år.

- Og samtidig står det også klart for alle, at de økonomiske resultater, vi har leveret, har været svagere end forventet. Derfor var det på bestyrelsesmødet i dag bestyrelsens beslutning, at vi har behov for at eksekvere anderledes på vores strategiske retning. Og det gør vi kun ved at få en anden CEO-profil, siger Jørgen Jensen.

Afgående topchef Juan Jose Gonzalez tager omkring 13 mio. kr. med sig i forbindelse med fyringen.

SYV NEDJUSTERINGER

Han har stået i spidsen for Ambu i en svær periode, hvor det er blevet til adskillige nedjusteringer og senest også et markant kursfald.

- Vi har haft mange ændringer af vores finansielle guidance, og det er vel fair at sige, at det har slidt på markedets tillid til Ambu og dermed også vores administrerende direktør, Juan Jose Gonzalez.

- Under Juan Jose har der været syv i alt (nedjusteringer) og heraf fire på det seneste, hvor vi beklageligvis ikke har været i stand til at leve op til vores finansielle forventninger, siger Jørgen Jensen.

Ny topchef i Ambu Britt Meelby Jensen har mere END 20 års erfaring fra medicinal- og medicosektoren og har siden 2019 også siddet i Ambus bestyrelse - en rolle, hun nu træder ud af.

- Hun er en person med stærke værdier og et godt ledelseskompas, og alt i alt er det vores vurdering, at vi i Britt får en CEO med de rigtige kompetencer, en CEO som kan sørge for, at Ambu fortsætter den strategiske retning, men nok kan eksekvere på den strategi med andre taktiske og operationelle tiltag, siger Jørgen Jensen.

Chefskiftet får ikke betydning for Ambus forventninger til 2021/22, der uændret en organisk vækst på over 13 pct. og en EBIT-margin på over 5 pct.

Aktien i Ambu er onsdag lukket 9,1 pct. højere i 94,56 kr. efter chefskiftet. Siden nytår er Ambu dog fortsat faldet over 45 pct.

.\\˙ MarketWire