Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NNIT/CEO: Frasalg skaber en lettere forretning med mulighed for vækst

22/6 14:59

Et halvt år efter at NNIT introducerede en ny organisationsstruktur med tre forretningsben - Life Science, Cloud & Digital Solutions og Hybrid Cloud Solutions, bliver tre ben nu til to.

Det sker, efter at NNIT onsdag morgen annoncerede frasalget af sidstnævnte forretningsben - infrastrukturforretningen Hybrid Cloud Solutions - samt udvalgte dele af Cloud & Digital Solutions-forretningsenheden.

Målet er at skabe en lettere og mere fokuseret virksomhed, fortæller administrerende direktør Pär Fors.

- Vi har set et potentiale i at tage et nyt skridt mod at øge vores performance og vores indtjeningsvækst, så i stedet for at fokusere på tre forskellige områder, så fokuserer vi på to forskellige områder, siger Pär Fors til MarketWire.

- Fremadrettet fokuserer vi på vores forretning inden for life science og vores konsulentforretning inden for Cloud og Digital Solutions. Så vi bliver en mere "asset light"-virksomhed med en lidt mindre kompleks forretningsmodel, end den der gør sig gældende for vores infrastrukturforretning, lyder det videre fra NNIT-direktøren.

Det vil ifølge Pär Fors giver større mulighed for højere lønsomhed og vækst i NNIT fremadrettet.

Målsætningen om at blive mere asset light-præget, vil også kunne ses på selskabets balance, når overgangsperioden på seks måneder er overstået, siger NNIT-direktøren. Han vil dog ikke vil kommentere specifikt på, hvad frasalget kommer til at betyde for gældssituationen i selskabet.

Men med frasalget af infrastrukturforretningen frafalder der væsentlige udgifter til eksempelvis datacentre, hardware og software.

- For enden af regnbuen, når overgangsperioden er overstået, kommer vores balance til at afspejle, at vi er markant mere asset light, siger Pär Fors.

Prisen for infrastrukturforretningen samt enkelte dele af Cloud & Digital Solutions lyder på 1,5 mia. kr. målt på enterprise value på gældfri basis.

Hvorvidt noget af provenuet fra frasalget skal bruges på udbytte eller et aktietilbagekøbsprogram, kan Pär Fors ikke kommentere på for nuværende.

NNIT har i forbindelse med frasalget midlertidigt suspenderet forventningerne til året. Selskabet meddeler, at det vil komme med en opdatering, når sigtbarheden for den fortsættende forretning forbedres.

Før suspenderingen ventede NNIT en omsætningsvækst på 2-5 pct. samt en overskudsgrad før særlige poster på omkring 5 pct.

.\\˙ MarketWire