Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Let svækket dollar i volumentynd handel

29/6 06:32

Der er kun få udsving på valutamarkedet onsdag morgen. Den amerikanske dollar svækkes marginalt i forhold til de fleste store valutaer efter et fald i de amerikanske renter med baggrund i frygten for en recession i kølvandet af aggressive renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta mod den fælleseuropæiske euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger onsdag morgen i 104,39 mod 104,45 tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske tiårige statsobligationsrente faldt 6 basispoint i den sene handel i New York tirsdag, og lagde ud med yderlige fald i tidlig asiatisk handel i Tokyo.

Recessionsspøgelset og et kraftigt fald i den amerikanske forbrugertillid får investorerne til at trække følehornene til sig op til kvartalsafslutningen i morgen, torsdag. Det betyder vigende aktiemarkeder og genopblusset bekymringer om økonomisk afmatning i slipstrømmen af Federal Reserves kamp for at få inflationen under kontrol.

- Recessionsrisikoen vil periodisk underbyde dollarindekset, men den bredere mellemfristede trend opad fortsætter sandsynligvis et stykke tid endnu. Det er usandsynligt, at indekset topper, før vi er tættere på afslutningen af Federals Reserves stramningscyklus, vurderer strateger fra Westpac i Sydney ifølge Reuters.

Markedet ligger også under for manglende indikationer fra Den Europæiske Centralbank (ECB), efter at topchef Christine Lagarde ikke kom med nogen form for hints om vejen frem for de europæiske renter på ECBs årlige forum tirsdag.

ECB ventes i vid udstrækning at følge efter de globale kolleger - minus Japan - og hæve renten i juli i et forsøg på at afkøle den accelererende inflation i eurozonen.

Både Lagarde og Federal Reserves topchef, Jerome Powell, skal deltager i et panel på ECBs forum senere på onsdag.

Euro koster onsdag morgen 1,0535 dollar mod 1,0515 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2205 dollar mod 1,2200 dollar tirsdag.

Dollar koster samtidig 136,10 yen mod 136,25 yen tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire