Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

H&M landede bedre end ventet i andet kvartal - ser fald i juni

29/6 09:00

Den svenske tøjgigant H&M landede i andet kvartal, der sluttede i maj, et overskud på 3682 mio. svenske kr. mod en forventning om 3142 mio. svenske kr. ifølge estimater indsamlet af Infront Data.

Omsætningen landede som ventet på 54,5 mia. svenske kr.

Selskabet ser en omsætning i juni, der falder 6 pct. i lokale valutaer sammenlignet med samme periode året før. 5 pct.point af faldet skyldes, at koncernen er stoppet med at sælge i Belarus, Ukraine og Rusland.

Af de 196 lukkede butikker ved udgangen af maj lå de 181 i de tre lande, mens pandemibekæmpelsen i Kina har lukket 15 butikker yderligere.

For året som helhed venter koncernen nu at lukke 178 butikker mod tidligere en forventning om 145 butikker.

Det tre lande gav et driftsunderskud på 228 mio. svenske kr. i kvartalet. Men der var dog en valutagevinst på 353 mio. svenske kr. primært grundet styrkelsen af den russiske rubel, der fra 28. februar til 31 maj. er styrket med 73 pct., skriver H&M.

I regnskabet annoncerer selskabet, at det aktietilbagekøbsprogram, der blev annonceret i forbindelse med årsregnskabet, påbegyndes onsdag.

.\\˙ MarketWire