Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/Sampension: Ordentligt dyk til aktieformuerne

29/6 09:58

Danskernes aktieformuer tog et ordentligt dyk i maj, hvor de faldt med 24 mia. kr.

Det viser tal fra Nationalbanken.

Værdien af danskernes direkte aktiebeholdning var 583 mia. kr. i maj mod 607 mia. kr. i april.

- Dermed er danskernes aktieformuer faldet alle måneder i 2022 med undtagelse af marts, og siden nytår lyder det samlede fald på i alt 69 mia. kr. Aktieformuerne er nu på det laveste niveau i et år – siden maj 2021, skriver Nationalbanken.

- Aktieinvestorerne har været hårdt prøvede i år, hvor tendensen på markederne - trods store udsving - generelt har været nedadgående. Det samme billede så vi i maj, der blev endnu en måned med kursfald, og det fik også danskernes aktieformuer til at dykke, siger Philip Jagd, der er aktiechef i Sampension, i en kommentar.

Han tør ikke spå om udsigterne for andet halvår.

- Spørgsmålet om afkastudsigterne for andet halvår af 2022 handler om, hvorvidt inflationspresset modereres, og forbrugerne opretholder deres nuværende forbrug, eller om forbrugerne slår bremserne i grundet de stigende leveomkostninger, siger han.

Han venter, at inflationen forbliver højere end i mange år, og at centralbankerne fortsætter med at hæve renterne, i tråd med det, som markedet for tiden venter. Samtidig ser han væksten aftage.

- Lige præcis samspillet imellem aktivitetsdata og centralbankerne vil i høj grad diktere udviklingen og udsvingene på finansmarkederne i andet halvår, siger Philip Jagd.

.\\˙ MarketWire