Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Jobrapporten kan tænde markedet

5/8 14:01

Der er lagt op til en stille åbning på det amerikanske aktiemarked fredag, dog med forbehold for at eftermiddagens amerikanske arbejdsrapport kan sætte fut i markedet.

Jobrapporten, der populært også kaldes "Kongen af nøgletal", lander klokken 14.30 og ventes at vise, at der blev skabt 250.000 uden for landbruget i juli. Det er en nedgang fra 372.000 i juni.

Rapporten kan få stor indflydelse på størrelsen af den næste renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank og er dermed også sprængfarligt læsestof for børsmæglere.

Ved tidligere lejligheder er aktierne ofte faldet, når tallene har været lidt for gode og indikeret, at centralbanken har plads til en stor renteforhøjelse i sin bekæmpelse af den skyhøje inflation.

S&P 500-futuren ligger ved 13.35-tiden 0,02 pct. højere, Nasdaq-futuren falder 0,1 pct., mens Dow Jones-futuren stiger 0,1 pct.

Torsdag faldt S&P 500-indekset 0,1 pct., Dow Jones dykkede 0,3 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks gik frem med 0,4 pct.

TESLA VIL VÆRE MERE TILGÆNGELIG

Natten til fredag godkendte Teslas aktionærer et tre-for-en aktiesplit, og derved bliver elbilproducentens aktie igen bedre at betale for de mindre investorer.

Aktiesplittet vil sænke prisen til omkring 300 dollar per aktie, men Tesla har endnu ikke annonceret, hvornår det vil træde i kraft, skriver Bloomberg News.

Tesla falder 0,5 pct. i det amerikanske formarked til 925,90 dollar.

FLERE REGNSKABER

Fra regnskabsfronten er der kommet en skuffelse fra Warner Bros. Discovery i andet kvartal, hvor svigtende vækst i reklameindtægterne og store omkostninger relateret til det ny selskabs igangværende fusion kostede på bundlinjen.

Aktien falder næsten 12 pct. i formarkedet.

Omsætningen i andet kvartal landede på 9,83 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 11,91 mia. dollar.

Resultatet per aktie skuffede også med et tab på 1,50 dollar per aktie mod en ventet indtjening på 0,08 dollar.

MEDICINALSELSKABER LYSER OP

Medicinalkoncernen Amgen leverede til gengæld pæne tal torsdag aften, men aktien falder 0,4 pct. i formarkedet.

Amgen omsatte i andet kvartal for 6,59 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 6,53 mia. dollar.

Samtidig blev den justerede indtjening per aktie opgjort til 4,65 dollar. Det var ligeledes højere end konsensus, der lød på 4,40 dollar per aktie.

I samme sektor har medicinalvirksomheden Vertex overrasket positivt med sit regnskab med tilhørende opjustering. Aktien stiger 1,2 pct.

FLOTTE TAL FRA DOORDASH

Doordash er også suset i vejret på det amerikanske formarked, efter at selskabet har offentliggjort en salgsvækst på 30 pct. i andet kvartal.

I kvartalet oplevede selskabet et rekordhøjt antal af bestillinger - et tegn på, at de stigende forbrugerpriser ikke har ændret på forbrugernes lyst til fastfood.

Det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 103 mio. dollar. Selv om det var 8,8 pct. mindre end i samme periode et år før, var det højere end analytikernes forventning på 55,1 mio. dollar.

Doordash ligger over 11 pct. højere.

LYFT LEVERER REKORDINDTJENING

Tidligere på ugen leverede Uber et stærkt regnskab og torsdag aften efter børslukketid fulgte konkurrenten Lyft trop.

Selskabet har haft sit bedste kvartal nogensinde og gjorde analytikernes forventninger om et underskud på 14 mio. dollar helt til skamme. I stedet kørte Lyft fra kvartalet med et overskud på over 46 mio. dollar.

Aktien stiger 8 pct. i formarkedet.


.\\˙ MarketWire