Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/AL: Ledigheden er tilbage på det laveste i 50 år

5/8 14:53

Den amerikanske jobrapport brød i juli alle rammer, og med en amerikansk ledighed på sit laveste niveau i mere end 50 år, må det siges, at beskæftigelsen i den grad ikke står stille.

- Wow, det her er spektakulært. Ledigheden i USA er tilbage på det laveste i mere end 50 år. Det sker blot to år, efter at ledigheden bragede op idet højeste siden 1930'erne, skriver cheføkonom hos Arbejdernes Landbank Jeppe Juul Borre i en kommentar, efter at der fredag er offentliggjort jobtal for juli fra USA.

- Beskæftigelsestoget står bestemt ikke stille. Tiden taget i betragtning er det dybt imponerende, fortsætter cheføkonomen.

I juli steg den amerikanske beskæftigelse med 528.000 personer uden for landbruget. Det er mere end dobbelt så meget end de ventede 250.000. Det er samtidig den stærkeste beskæftigelsesfremgang i fem måneder og 19. måned med fremgang i træk.

Ledigheden falder samtidig i juli til 3,5 pct.

- Inflationen bider benhårdt på amerikanernes pengepung, og pengepolitikken strammes kraftigt med renteforhøjelser. Men fremgangen på arbejdsmarkedet er stadig stærk, skriver Jeppe Juul Borre.

Han påpeger dog også, at dagens tal kan have en positiv afsmitning på Danmark.

- Med danske briller er dagens tal interessante. Dansk eksport til USA er vokset og beskæftiger i dag omkring 100.000 danske arbejdspladser. Fremgangen på det amerikanske jobmarked gavner derfor også dansk økonomi, hvor USA er blandt vores største handelspartnere, skriver Jeppe Juul Borre.

Den gennemsnitlige timeløn steg i juli 5,2 pct. mod ventet 4,9 pct.

- Summen af nøgletal i dag med kraftig jobvækst, laveste ledighed i 50 år og mærkbare lønstigninger bekræfter, at der er flere renteforhøjelser på vej fra den amerikanske centralbank. Tempoet skal kort og godt tages ud af økonomien med renteforhøjelser, som i sidste ende vil bremse den galoperende inflation, skriver cheføkonomen.

I både juni og juli hævede centralbanken renten med 0,75 procentpoint, hvilket er det største siden midten af 1990’erne.

.\\˙ MarketWire