Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Jobrapport holder aktierne i rødt trods flotte regnskaber

5/8 18:22

Fredagens stærke jobrapport fra USA - med den laveste ledighed i 50 år - sender de amerikanske aktier ned fredag middag trods flere flotte regnskaber.

Markedsdeltagerne fik med rapporten skabt liv i frygten for endnu en stor renteforhøjelse fra den amerikanske centralbanks side, når den mødes igen til september efter sommerferien.

Rapporten viste en jobskabelse uden for landbruget på 528.000 - mere end dobbelt så meget som ventet. Samtidig faldt arbejdsløsheden, og timelønningerne steg mere end ventet.

- Det er et stærkt tal, som baner vejen for, at den amerikanske centralbank kan fortsætte med at være høgeagtig. Jeg tror, at en stigning på 75 basispoint i september er mest sandsynlig, siger chefstrateg hos FolioBeyond Dean Smith til Reuters.

På de seneste to møder før ferien har banken løftet den ledende rente med 75 basispoint på hvert møde.

S&P 500-indekset ligger fredag middag 0,6 pct. lavere, Dow Jones-indekset dykker 0,3 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks bevæger sig hele 1,0 pct. ned. S&P N500-indekset er stort set uændret over ugen, mens Dow er faldet og Nasdaq steget 1,6 pct.

I frygt for rentestigning rammes teknologiaktierne mest.

Flere regnskaber bedømmes i fredagens handel.

WARNER BROS BANKER NED

Der er kommet en skuffelse fra Warner Bros. Discovery, der i andet i andet kvartal oplevede svigtende vækst i reklameindtægterne og store omkostninger relateret til det ny selskabs igangværende fusion. Det kostede på bundlinjen.

Aktien falder næsten 17 pct. til 14,55 dollar.

Resultatet per aktie skuffede med et tab på 1,50 dollar per aktie mod en ventet indtjening på 0,08 dollar.

BEYOND MEAT SKUFFER OG STIGER

Plantebøfproducenten Beyond Meat skar torsdag efter børstid sine forventninger til toplinjen i 2022, da omsætningen er udfordret af stigende konkurrence og inflation. Selskabet meldte samtidig at selskabets cash burn er mindsket og at det vil reducere sine omkostninger.

Tallene skuffede, men de tilhørende nyheder sender aktien op. Fredag middag stiger aktien 21,8 pct. til 38,17 dollar.

Omsætningen faldt i andet kvartal med 1,6 pct. til 147 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en toplinje på 149 mio. dollar. Det ordinære underskud per aktie skuffede mere. Det blev minus 1,53 dollar mod ventet minus 1,19 dollar.

TRIPADVISOR I VEJRET

Tripadvisor overraskede ligeledes sent torsdag ved at levere en omsætning, der var bedre end ventet og det sender fredag middag aktien til vejrs med 17,4 pct. til 23,55 dollar. Omsætningen steg 77 pct. på årsbasis til 417 mio. dollar mod ventet ifølge Bloomberg News 391,9 mio. dollar. Overskuddet per aktie steg til 37 cent mod minus 7 cent i samme kvartal året før. Her var ventet 26 cent.

DRAFTKINGS

Det amerikanske bettingselskab Draftkings stiger 12 pct. til 18,32 dollar efter at have løftet sine forventninger og nu ser et lidt mindre tab for året end tidligere.

Selskabet ser nu 2,08-2,18 mia. dollar i omsætning mod tidligere 2,055-2,175 mia. dollar.

LYFT LEVERER REKORDINDTJENING

Tidligere på ugen leverede Uber et stærkt regnskab og torsdag aften efter børslukketid fulgte konkurrenten Lyft trop.

Selskabet har haft sit bedste kvartal nogensinde og gjorde analytikernes forventninger om et underskud på 14 mio. dollar helt til skamme. I stedet kørte Lyft fra kvartalet med et overskud på over 46 mio. dollar.

Aktien stiger 13,7 pct. til 19,97 dollar.

FLOTTE TAL FRA DOORDASH BELØNNES IKKE

Madleveringstjenesten Doordash stiger kun beskedent trods, at selskabet har offentliggjort en salgsvækst på 30 pct. i andet kvartal.

Det ordinære driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 103 mio. dollar mod analytikernes forventning om tæt på det halve - 55,1 mio. dollar.

Doordash ligger fredag middag 1,7 pct. højere i 82,83 dollar.

.\\˙ MarketWire