Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT/Danske: Øvre del af interval for margin i 2025 mest realistisk

23/9 11:31

NKT's kapitalmarkedsdag gav en god påmindelse om, at en stor del af kabelkoncernens forretning er eksponeret mod penetreringen af vedvarende energi og elektrificeringen af samfundet.

Det skriver analytiker Casper Blom fra Danske Bank i en kommentar til torsdagens begivenhed. Han fastholder efterfølgende anbefalingen "køb" for aktien med et kursmål på 440 kr.

På kapitalmarkedsdagen kom NKT med nye finansielle mål fra 2021 til 2025, og i forhold til organisk omsætning ventes i perioden en gennemsnitlig vækst på mindst 12 pct. mod tidligere mindst 10 pct.

- Vi har bibeholdt vores 14,3 pct. estimat uændret og ser støtte fra både den allerede kendte ordrebog af højspændingskabelkontrakter så vel som de markedsudsigter, som blev præsenteret for både Solutions og Applications, skriver Casper Blom.

NKT kom også med et mål for den operationelle driftsmargin, EBITDA, som i 2025 er sat til 12-16 pct.

- Vi ser bunden på 12 pct. som et meget forsigtigt scenarie og finder den øvre del af spændet mere realistisk i lyset af udbuds- efterspørgselssituationen på kabelmarkedet, skriver analytikeren, som har løftet sit estimat for marginen i 2025 til 15,0 pct. fra tidligere 14,0 pct.

NKT-aktien faldt torsdag 5,6 pct. på dagen for kapitalmarkedsdagen på en generelt meget sur dag på finansmarkederne, og fredag ved 11.30-tiden er den faldet yderligere 1,7 pct. til 365,40 kr.

.\\˙ MarketWire