Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian, FLS og Pandora topper rødt marked

9/11 11:31

Triumviratet af Bavarian Nordic, FLSmidth og Pandora ligger onsdag middag alene i toppen af et ellers rødt eliteindeks. Belønnet for regnskaber henholdsvis onsdag og tirsdag. Bavarian stiger efter morgenens tal, men FLSmidth og Pandora kører videre efter gode regnskaber tirsdag.

Det danske C25-indeks falder onsdag middag 1,0 pct. til 1619,13 efter et plus på 1,9 pct. tirsdag.

- Jeg kan godt forestille mig, at der bliver lidt stille som dagen skrider frem i venten på torsdagens vigtige inflationstal fra USA, vurderer senioraktierådgiver Martin Munk i Jyske Bank.

BAVARIAN LEVEREDE PLUS

Vaccineproducenten Bavarian Nordic har onsdag fremlagt regnskab for tredje kvartal og aktien stryger til tops i C25 med en stigning på 5,2 pct. til 251,30 kr.

Bavarian Nordic rundede 1 milliard i omsætning i tredje kvartal, hvilket var mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år, og bundlinjen vendte fra minus til plus.

Bavarian Nordic har gennem 2022 fået meget opmærksomhed i forbindelse med udbruddet af abekopper, som selskabet har en vaccine imod. 1 mio. mennesker har i årets løb ifølge topchef Paul Chaplin koppevaccinen. Det har resulteret i flere opjusteringer året igennem. Onsdag gentages forventningen om en omsætning på 2800-3000 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på minus 200 mio. kr. til 0 mio. kr. Den seneste forventning blev fastholdt.

FLSMIDTH FORTSÆTTER OP

FLSmidth kom samlet set pænt ud af tredje kvartal viste regnskabet tirsdag, hvor Cement-divisionen falder positivt i øjnene, mens lønsomheden i den store Mining-division var under pres trods et stærkt salg.

- Det, som FLSmidth er lykkes med, er omkostningsinitiativer i Cement. Der begynder vi virkelig at se effekterne, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

- Cement er nok den mest positive overraskelse i regnskabet, fortsætter analytikeren.

Aktien fortsætter tirsdagens stigning på 5 pct. Onsdag middag er stigningen 3,5 pct. til 206 kr.

Ifølge Børsen onsdag er FLS-topchef Mikko Keto i gang med at lægge sidste hånd på nedskæringsplan, hvor der kommer fyringer i alle dele af koncernen. Og dermed reduceres omkostningerne.

FLSmidth har fået hævet sit kursmål fra flere analysehuse - senest fra JPMorgan, der løfter det til 295 kr. fra 275 kr., mens anbefalingen "overvægt" gentages.

PANDORA STIGER

Pandora fortsætter i positivt terræn og udbygger tirsdagens stigning på 10,6 pct. efter et stærkt regnskab for tredje kvartal og overraskende gode udsigter for indeværende kvartal. Onsdag stiger aktien mere beskedne 0,4 pct. til 462 kr.

- Pandora leverede en stærk organisk vækst i tredje kvartal og i modsætning til flere andre markedsdeltagere er man fortrøstningsfuld for udviklingen i indeværende kvartal, påpeger Martin Munk.

Fem analysehuse har siden regnskabet løftet kursmålet for smykkeselskabet.

LUNDBECK OVERRASKER POSITIVT

Lundbeck har onsdag morgen fremlagt regnskab for tredje kvartal, der viste et bedre end ventet driftsresultat og bundlinje. Det var drevet af en stærk vækst i salget af medicinalselskabets fire strategiske nøgleprodukter.

Forventningerne, som Lundbeck tirsdag opjusterede, på 17,9-18,2 mia. kr. og et driftsresultat på 2,6-2,8 mia. kr. fastholdes. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 17,2-17,7 mia. kr. og et driftsoverskud på 2,4-2,7 mia. kr.

I tredje kvartal landede omsætningen på 4719 mio. kr. mod ventet 4496 mio. kr. af analytikerne, og driftsoverskuddet målt på EBIT endte på 952 mio. kr. mod ventet 679 mio. kr. Lundbeck realiserede efter skat et nettooverskud på 688 mio. kr. mod estimeret 490 mio. kr.

Lundbecks nyeste middel, Vyepti, der bruges til forebyggelse af migræne, solgte i kvartalet for 282 mio. kr. mod ventet 270 mio. kr. I samme kvartal af 2021 løb salget op i 151 mio. kr.

Lundbecks B-aktie stiger 2,1 pct. til 28,52 kr.

- Regnskabet var til den gode side, men pipelinen er fortsat et problem for selskabet, vurderer Martin Munk.

Trods en modtaget en ordre på 300 megawatt i USA med en tiårig AOM 5000-serviceaftale falder vindmølleproducenten 1,8 pct. til 165,38 kr.

BIOPORTO I PLUS EFTER TAL

Bioporto har holdt omkostningerne nede i det indeværende regnskabsår og udskudt nogle udgifter til markedsføring. Det gør, at omkostningerne var lavere end ventet, og derfor kommer selskabet med en opjustering for året i sit regnskab. Aktien stiger 4 pct. til 2,36 kr.

NTG BANKER NED EFTER SÆNKET KURSMÅL

Danske Bank ser på Nordic Transport Groups fjerde kvartal med bekymrede øjne, da banken frygter svag volumen grundet vertikal eksponering og lavere konverteringsrater, da spoteksponering kan ramme selskabets resultat hårdt. Banken ser en tocifret omsætningsnedgang i 2023 og sænker aktieanbefalingen til "hold" fra "køb".

Samtidig skærer finanshuset også 96 pct. af kursmålet for NTG-aktien til 260 kr. fra 510 kr.

NTG-alktien falder 7,4 pct. til 230,50 kr.

FLERE REGNSKABER I VENTE

På programmet onsdag er fortsat regnskab fra Genmab, der i sidste uge opjusterede forventningerne. Genmab falder 0,6 pct. til 2960 kr.

Senere onsdag ventes også regnskab fra cigarproducenten STG, der i 2022 venter en organisk vækst i det justerede driftsresultat, EBITDA, på minus 4 til 0 pct., og Kreditbanken, der venter et resultat før skat på 40-60 mio. kr. i 2022.

STG falder 2,2 pct. til 127,70 kr., mens Kreditbanken handles 1,5 pct. højere i 4000 kr.

.\\˙ MarketWire