Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Simcorp/CEO: Fremadrettet ARR-mål giver lettere sammenligningsgrundlag

15/11 10:35

Simcorps mål for den årlige tilbagevendende omsætning (ARR) går fra nytår over til at være fremadrettet fra at være bagudrettet.

Det fortæller administrerende direktør Christian Kromann efter regnskabet for tredje kvartal til MarketWire.

Den nye måde at opgøre et af de tre mål, selskabet guider på, blev dog allerede annonceret i forbindelse med kapitalmarkedsdagen i starten af oktober.

- Vi ligger og øger omkostningerne med kundeengagementer, som først viser sig senere på omsætningssiden, siger Simcorps topchef, der pointerer, at det gøres for nemmere at kunne sammenligne investeringerne med den kundestrøm, der kommer ind.

Årsagen til, at målet bliver fremadrettet i stedet for bagudrettet, er blandt andet, at Simcorp er i gang med en transformation til en Software-as-a-Service-virksomhed (SaaS), hvilket betyder, at indtægterne ligger længere ude i fremtiden.

Transformationen har skabet et stort behov på kompetencesiden, da det kræver andre kompetencer og andet talent at tjene penge som en Software-as-a-Service-virksomhed samt yderligere udgifter til teknologi.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så kræver det, at man investerer i en lille bølge før, at kunderne køber det for at have den rette kapacitet, siger Christian Kromann.

Investeringerne i fremtiden har blandt andet medført, at driftsomkostningerne er steget med knap 10 pct.point mere end omsætningen i tredje kvartal, hvilket også betyder, at overskudsgraden på 16,2 pct. skuffer i forhold til analytikernes forventninger på 19,8 pct.

Det nuværende mål for den årlige tilbagevendende omsætning (ARR) går 12 måneder tilbage og ser hvor meget omsætning, der er kommet ind.

Fra 1. januar næste år vendes det rundt, og så kigges på den omsætning, der ligger i pipelinen til de kommende 12 måneder.

- Hvis vi underskriver en SaaS-forretning i dag, så ser vi den først, når den begynder at ramme omsætningen, pointerer topchefen, der fremhæver, at SaaS-forretningen voksede med mere end 30 pct. i årets første ni måneder.

Finanssoftwareselskabet har tirsdag morgen også annonceret en SaaS-aftale med en amerikansk bank fra "øverste hylde".


.\\˙ MarketWire