Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS/CEO: Nådigt ramt af mulig recession i stærkt tredje kvartal

17/11 09:43

DFDS oplevede i tredje kvartal passagererne vende tilbage hurtigere og bedre end ventet. Samtidig oplevede færge- og logistikselskabet en fortsat stærk efterspørgsel på fragt - både til lands og til vands.

Det fortæller Torben Carlsen, der er administrerende direktør i DFDS, i et interview med MarketWire.

I tredje kvartal har de gode takter resulterede i en omsætningsvækst på 64 pct., en vækst i driftsresultatet, EBITDA, før særlige poster på 88 pct. og mere end en tredobling af bundlinjen.

DFDS ser dog efterspørgslen på fragt aftage i fjerde kvartal. Det afspejles også i selskabets fragttal for oktober, der også er offentliggjort torsdag morgen.

- Faldet er meget drevet af Den Engelske Kanal, hvor der er to forhold, der gør sig gældende: dels at markedet er faldet i oktober tæt på 8-9 pct., men også at der er en ny konkurrencesituation i forhold til for et år siden, siger Torben Carlsen.

Over halvdelen af DFDS' volumener er på kanalen, og da det er en kort overfart, har selskabet flere lastbiler per tidsenhed.

- Når kanalen bliver ramt hårdt af volumentilbagegang, rammer det hele systemet. Resten af systemet er også lidt nede, men det er relativt begrænset, og det tilskriver vi, at der stadig er problemer for nogle af vores kunder at få de dele, de har brug for, for at producere, fortsætter topchefen.

Med det sagt vurderer han dog fortsat, at DFDS har modstandsdygtige volumener i sine øvrige områder. Det har udmundet sig svingninger i vækstscenariet, men ikke en recessionslignende tilstand.

På passagerfronten oplevede DFDS en betydelig bedring i passagertallene, om end de fortsat halter lidt efter niveauet før covid-19.

- Til gengæld bruger de passagerer, vi har, lidt flere penge, end de gjorde før covid - dels på billetterne og dels på deres forbrug om bord. Det er meget drevet af Den Engelske Kanal og Amsterdam-Newcastle, hvor man har adgang til at købe toldfrit, efter at brexit blev indført i januar, forklarer Torben Carlsen.

NÅDIGT RAMT AF MULIG RECESSION

DFDS opjusterede onsdag sine forventninger både omsætningsvæksten og driftsoverskuddet, EBITDA, i 2022. Det er anden gang, at selskabet løfter forventningerne til EBITDA og samlet den tredje opjustering i år.

- Det kan da godt være, at vi har været lidt for konservative, men allerede i august talte man om den her recession, der kan komme, og vi kan så bare konstatere, at det ikke er noget, vi har været særligt påvirket af i tredje kvartal, forklarer den administrerende direktør.

Modsat mange andre selskaber er DFDS ikke i udtalt grad påvirket af de stigende energiomkostninger eller inputomkostninger til produktionen.

Det skyldes, at DFDS' kunder dækker de fluktueringer, der måtte være i eksempelvis oliepriserne, forklarer Torben Carlsen og tilføjer, at DFDS har været "nådigt påvirket" indtil videre af den ventede recession.

DFDS kigger "hele tiden" på sine kapacitetsomkostninger, fortæller Torben Carlsen. Blandt andet har selskabet været lidt mere konservative med eksternt chartret tonnage. Mens den type omkostninger hele tiden gennemgås, er der ikke "noget større i støbeskeen", forklarer topchefen.

AFVENTER NYT FRA KONKURRENCEMYNDIGHEDERNE

Det danske færge- og logistikselskab oplyste i oktober, at det er i "strategisk dialog" med tyrkiske EKOL Logistics om et muligt opkøb. Gennemførelsen af opkøbet afhænger dog af en godkendelse fra de tyrkiske konkurrencemyndigheder.

- Vi har fået nogle opklarede spørgsmål helt som forventet, og jeg forventer, at der let kan gå yderligere tre måneder, før der er noget udvikling, siger han til MarketWire.

DFDS kigger desuden fortsat efter måder, hvorpå selskabet kan udvide sit netværk på relevante områder, tilføjer topchefen.

.\\˙ MarketWire