Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand holder fast i internationale opgaver - NY

22/11 12:22

Alm. Brand Group har holdt fast i sit strategiske partnerskab med forsikringssamarbejdet RSA/Intact for derved at være i stand til at servicere sine store internationale kunder.

Det siger Henrik Hvid, leder af CEO Office og strategichef i Alm. Brand Group, tirsdag på et kapitalmarkedsmøde.

Med overtagelsen af Codans danske aktiviteter har Alm. Brand Group i år tilføjet internationale færdigheder inden for forsikring af blandt andet vindparker, og målet er at fortsætte arbejdet.

Til gengæld skal indtjeningen fra området stabiliseres.

- Vi vil gøre det ved at sikre os, at vi tilpasser kapaciteten i vores portefølje. Vi skal ikke gabe over mere, end vi så at sige kan håndtere, siger Henrik Hvid.

Han peger på, at Alm. Brand fremover vil reducere sin risiko ved at forsikre porteføljer af eksempelvis ejendomme eller vindfarme via andele.

- I stedet for at have den fulde eksponering kan man gå sammen med andre, der co-forsikrer, og vi har i den forbindelse også besluttet at tage mindre andele. Vi vil stadig være "lead" og stå for tegning og erstatninger, men begrænse vores risikoeksponering, siger Henrik Hvid.

Blandt de store kunder, som forsikringskoncernen følger ud i verden, er vindparkudvikleren Copenhagen Infrastructure Partners, Vestas, Ørsted, DFDS og Novo Nordisk.

Og her er RSA/Intact og koncernens øvrige partnerskaber vigtige, for at Alm. Brand kan byde ind på opgaver steder, hvor selskabet ikke har forsikringslicens.

- Vi har fastholdt netværket, og er stadig strategisk partner med RSA. Det betyder, at vi kan dække uden for Danmark. Eksempelvis kan vi følge Copenhagen Infrastructure Partners i USA og vores partnere ud i verden. For der er et netværk af lokale forsikringsselskaber, som kan bruges, og som vi kan koble os op på og sikre, at vores danske kunder kan få udstedt en police, siger Henrik Hvid.

I Codan-regi er der over tid opbygget en stor portefølje af vindparker, og selskabet er nu verdens største på området, og har ikke til hensigt at sælge fra. Det er budskabet fra topchef Rasmus Werner Nielsen på et spørgsmål fra salen om, hvorvidt Alm Brand også fremadrettet mener, at man er den bedste ejer af den forretning.

- Det er simpelthen for interessant til bare at sælge, siger Rasmus Werner Nielsen.

Han peger på, at forsikringskoncernen har de nødvendige folk på plads og er i førende i en industri, der bare ventes at boome i de kommende år. Samtidig er området meget profitabelt.


.\\˙ MarketWire