Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet udvikling med minus i Tokyo og plus i Shanghai - NY

25/11 06:45

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet fredag morgen, hvor markedsdeltagerne ikke har det amerikanske marked at læne sig op ad.

De japanske investorer koncentrerer sig derfor om den negative effekt af en stærkere japanske yen, mens de kinesiske markedsdeltagere er positive efter meldinger om hjælp til de problemramte ejendomsudviklere.

Samtidig bliver Hongkong-markedet trukket ned af tech-firmaer, efter rapporter om rekordhøje nye daglige covid-19-tilfælde overalt i Kina.

- Bekymringer over udsigterne for en genåbning stiger igen i takt med stigende indenlandske covid-19-tilfælde og de strammere modforanstaltninger, der er ved at vende tilbage til en række større byer, skriver analytikere fra Morgan Stanley i et notat ifølge Reuters.

MSCI's indeks for Asien og Stillehavsområdet uden for Japan falder 0,6 pct.

Det amerikanske futuremarked indikerer samtidig en positiv start på fredagens afkortede handel i New York med stigninger på 0,1-0,4 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks.

I Tokyo mangler markedet nye handelsincitamenter efter den amerikanske helligdag torsdag.

- I dag vil nøglen være at se, om Nikkei-indekset kan opretholde den stabilitet, det viste indtil i går, givet de nuværende forhold, som er befordrende for gevinsthjemtagning, noterede mæglerhuset Monex i et notat inden åbningen ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset falder 0,3 pct., og Topix-indekset viger 0,1 pct.

De kinesiske aktier på fastlandet stiger efter at landets største kommercielle banker har indvilliget i at pumpe mindst 162 mia. dollar i nye kreditter til de problemramte ejendomsudviklere.

Shanghai Composite stiger 0,4 pct., og CSI 300 øger 0,5 pct.

Anderledes negativt ser det ud i Hongkong, hvor Hang Seng-indekset trækkes ned af covid-frygt. Indekset falder 0,9 pct.

På de andre asiatiske børser ligger Taiex-indeks i Taipei, Taiwan, og Kospi-indekset i Seoul, Sydkorea begge med et fald på 0,1 pct., og i Singapore falder Straits Times-indekset med 0,5 pct.

Børsen i Sydney holder fyraften med en gevinst i ASX-indekset på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,3
Topix-0,1
Hongkongs Hang Seng-0,9
China Shanghai Composite+0,4
China CSI 300
+0,5
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi-0,1
Indiens BSE Sensex0,0
Singapores STI-0,5
Sydney ASX 200+0,3

.\\˙ MarketWire