Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Tysk forbrugertillid og black friday i fokus

25/11 07:18

Efter pæne rentefald torsdag er der fredag lagt op til en mere rolig åbning på det danske obligationsmarked, dog forudsat at morgenens nøgletal ikke skaber furore.

Fra Tyskland kommer der endelige tal for den økonomiske vækst i tredje kvartal og mere vigtigt også nyt om forbrugertilliden fra analysehuset GfK.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News, at forbrugerne er blevet en anelse mindre pessimistiske, og at målingen viser en lille stigning til minus 39,6 fra minus 41,9 i november.

Det vil dog stadig være tæt på det svageste niveau i målingens 17-årige historie og et varsel om, at økonomien står over for vigende vækst.

De danske renter faldt da også torsdag. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede 9 basispoint lavere i 2,09 pct. og ramte det laveste niveau siden midten af september.

De amerikanske børser holdt lukket torsdag på grund af thanksgiving, og fredag vil handlen formentlig også være afdæmpet, da det amerikanske obligations- og aktiemarked holder en halv fridag på black friday.

Her vil der vanen tro være fokus på, om forbrugerne jagter tilbud lige så hektisk, som de plejer, eller om der er skruet ned for forbruget, hvilket kan udløse fald på aktiebørserne og muligvis også rentefald i forventning om, at væksten kan blive ramt.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. I dag er det black friday, og investorerne vil lytte nøje efter signaler om årets salg – især fra de store amerikanske detailbutikker.

- Selv om butikkerne har overfyldte varelagre, som kan udløse ekstragode tilbud, så venter vi en halvsløj black friday på grund af lav forbrugertillid og økonomisk usikkerhed, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i bankens morgenkommentar.


.\\˙ MarketWire