Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool/Handelsbanken: Anbefaling hæves til "hold" fra "sælg" - NY

25/11 08:24

Rockwool har fået hævet sin anbefaling til "hold" fra "sælg" af Handelsbanken, der vurderer, at isoleringskoncernens tredje kvartal bør markere bunden for marginerne.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til et analysenotat fra finanshuset efter onsdagens regnskab.

Onsdag eftermiddag aflagde isoleringskoncernen sit regnskab for tredje kvartal, hvor de meget høje energipriser førte til, at lønsomheden landede betydeligt under det ventede.

- Marginerne i tredje kvartal var "ekstremt svage", men forvent et opsving i fjerde kvartal, efterhånden som inputomkostningerne letter og prisstigningerne effektueres, skriver analytiker Gustaf Schwerin ifølge Bloomberg News.

Analytikeren er opmuntret over Rockwools planer om at hæve priserne yderligere i januar og han venter, at EBIT-marginen i år vil lande over 10 pct. hvilket ses som et stærkt resultat givet de omkostningsstigninger Rockwool har kæmpet med.

Rockwool-aktien handles fortsat med en præmie i forhold til peer-gruppen, men risiko/afkast-forholdet er ifølge Handelsbankens analytiker forbedret samtidig med, at den værste ståhej omkring regnskabet nu er overstået.

Onsdag kunne Rockwool-aktien nøjes med et fald på 0,2 pct., da den horrible udvikling i tredje kvartal blev opvejet af fastholdte prognoser for salg og driftsmargin.

Torsdag faldt aktien med yderligere 0,2 pct. til 1613,50 kr. efter en svag udvikling efter telekonferencen.

- Rockwool startede ellers handelsdagen med en pæn stigning, men aktien mistede fodfæste efter telefonkonferencen med analytikerne ved middagstid, skriver Handelsbanken i sin morgenmelding, Børsnyt.


.\\˙ MarketWire