Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apples iPhone-production fra Zhengzhou-fabrik rygtes længere ned - NY

25/11 09:03

Produktionen af Apples iPhones fra Foxconns Zhengzhou-fabrik kan i november falde med mindst 30 pct., efter uroligheder blandt medarbejderne har forstyrret driften.

Det skriver Reuters med henvisning til en person med kendskab til sagen.

Det er højere end en intern prognose fra oktober, hvor påvirkningen af produktionen ifølge kilden var spået til at blive på op til 30 pct. på verdens største iPhone-fabrik.

Efter denne uges arbejderuroligheder på fabrikken, tilføjer kilden, at det er "umuligt" for virksomheden at genoptage fuld produktion ved udgangen af måneden - en deadline, som producenten havde sat internt før onsdagens protestbølge.

Zhengzhou-fabrik er den eneste fabrik, der laver premium iPhone-modeller heriblandt iPhone 14, og den står ifølge Reuters for omkring 70 pct. af de globale iPhone-forsendelser.

Problemerne på fabrikken har derfor givet bekymringer for Apples evne til at levere iPhones op til den travle juleperiode.

Verdens største iPhone-fabrik har kæmpet med strenge covid-19-restriktioner, der har givet næring til utilfredshed blandt arbejdere og forstyrret produktionen forud for julen og den kinesiske nytårsferie i januar, da mange arbejdere enten blev isoleret eller er flygtet fra fabrikken.

Rygterne om det større produktionsfald kommer, efter at Reuters med henvisning til personer med kendskab til sagen har kunnet berette, at flere end 20.000 nyansatte har forladt fabrikken.

I Apples forskudte fjerde kvartal, der følger kalenderårets tredje kvartal, udgjorde salget af iPhones 42,6 mia. dollar ud af et samlet koncernsalg på 90,2 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire