Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Carlsberg synker til bunds i negativ åbning

25/11 09:19

En sænket anbefaling har sendt Carlsberg til bunds fra aktieåbningen fredag, hvor også C25-indekset er gledet i minus.

Amerikanerne melder sig på banen igen efter at have fejret thanksgiving og børserne holdt lukket torsdag.

Men det bliver dog kun på halv kraft, da Wall Street lukker tidligt, og mange amerikanere vil gå i butikker for at jagte tilbud på black friday.

Den store udsalgsdag skaber ofte opmærksomhed om detailsektoren på de amerikanske børser, og det er muligt, at eventuelle kursbevægelser kan smitte lidt af på Pandora.

C25-indekset ligger efter fem minutters handel 0,2 pct. lavere i 1674,00, men er samlet steget 1,6 pct. over ugen.

KURSMÅL FOR CARLSBERG OG ROCKWOOL I HVER SIN RETNING

Morgenens fokusaktier tæller Carlsberg og Rockwool, der har været til eftersyn hos nogle af de store børshuse.

Carlsberg har fået skåret sin anbefaling hos SEB til "hold" fra "køb", og kursmålet er sænket til 980 kr. fra 1180 kr. Det fremgik sent torsdag af data fra Bloomberg News.

Bryggeriaktien falder 1,4 pct. til 893 kr. og falder mest i C25. Ud over SEB har amerikanske Bernstein ellers også sendt en Carlsberg-analyse på gaden og har her valgt at hæve sit kursmål med til 1040 kr. fra 980 kr. Anbefalingen hos Bernstein er stadig "outperform".

Rockwool har fået løftet sit kursmål hos Morgan Stanley med 100 kr. til 1650 kr. Det berettiger stadig til den neutrale anbefaling "ligevægt".

Derudover har Svenska Handelsbankens analytikere ifølge det amerikanske nyhedsbureau valgt at løfte anbefalingen for Rockwools aktie til "hold" fra "sælg". Isoleringskæmpen ligger i toppen af det danske marked med en stigning på 1,4 pct. til 1636 kr.

PANDORA KAN HÅBE PÅ TRAVLHED

Pandora kan håbe på travlhed i sine butikker fredag, hvor det vanen tro vrimler med tilbud. I smykkekædens amerikanske netbutik reklamerer Pandora med 30 pct. rabat, mens der er 20 pct. rabat på en række varer i den danske netbutik.

Pandora ligger stort set uændret 491,90 kr.

A.P. Møller-Mærsks aktionærer kan vanen tro skæve til ratenyt fra Kina, hvor Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden, er faldet for 24. uge i træk.

Mærsks B-aktie stiger ikke desto mindre med 0,9 pct. til 15.245 kr.

.\\˙ MarketWire