Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Brølstærke jobtal presser Wall Street i rødt

2/12 18:02

De amerikanske aktier falder efter godt to en halv times handel fredag, efter at den officielle arbejdsmarkedsrapport for november på flere parametre viste sig uhyre stærk og langt bedre end ventet.

Det peger på et arbejdsmarked og lønniveau i fortsat fuld fart, hvilket kan motivere den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at fortsætte det stramme greb om pengepolitikken, fordi et stærkt jobmarked kan holde forbruget og dermed også inflationen oppe.

Det giver bekymrede miner blandt investorerne, og S&P 500-indekset falder med 0,4 pct., Nasdaq-indekset sætter sig 0,6 pct., og Dow Jones-indekset falder med 0,2 pct.

- På det seneste har de finansielle markeder vundet optimismen tilbage med troen på en lidt mere forsigtig fremtoning fra Federal Reserve fremadrettet. Det kan sagtens vise sig en postgang for tidligt, vurderer Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit, i en kommentar efter jobtallene fredag.

I hvert fald er reaktionen fredag meget klassisk for den seneste periode. Gode takter fra økonomien bliver taget op som dårligt nyt, fordi det viser, at Federal Reserve formentlig ikke helt har styr på inflationen endnu.

- Rapporten selv er gode nyheder fra et økonomisk standpunkt, men markedet ser det som dårligt nyt, fordi handlerne vurderer, at det vil sende enhver vending i pengepolitikken fra Federal Reserve ud, siger Patrick O'Hare, der er analytiker hos Briefing.com, til nyhedsbureauet AFP.

STÆRK JOBSKABELSE OG HØJ LØNSTIGNING

Jobrapporten var da også langt bedre end ventet.

Den viste nemlig, at beskæftigelsen uden for landbruget steg med 263.000 i november, mens økonomerne blot havde ventet en stigning på 200.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Desuden var lønstigningstakten på 5,1 pct. på årsbasis en del større end ventet, da økonomerne her havde sigtet efter 4,6 pct. Arbejdsløsheden på 3,7 pct. var helt som ventet.

Tallene har efterfølgende styrket dollar og sendt renterne op, og det rammer på klassisk vis teknologipapirerne hårdest.

Blandt de store navne falder blandt andet Apple med 1,0 pct. til 146,82 dollar, og Nvidia bakker med 2,5 pct. til 167,02 dollar. E-handelskæmpen Amazon falder 0,8 pct. til 94,72 dollar, og Googles moderselskab, Alphabet, bakker 1,0 pct. til 100,28 dollar.

BLACKSTONE STADIG UNDER PRES

Kapitalfonden Blackstone er desuden igen i modvind efter et dyk på over 7 pct. torsdag, hvor det kom frem, at selskabet vil begrænse investorers mulighed for at trække penge ud af dets store ejendomsfond, der har værdier for samlet 69 mia. dollar.

Ifølge Blackstone har fonden modtaget henvendelser fra investorer om at blive indløst i et omfang, så indløsningsloftet på 2 pct. om måneden og 5 pct. i kvartalet er nået.

Den britiske storbank Barclays har efterfølgende skåret sin anbefaling af Blackstone til "ligevægt" fra "overvægt". Morgan Stanley vurderer ifølge Bloomberg News, at torsdagens kursfald var en overreaktion.

Alligevel fortsætter presset fredag, hvor Blackstone sætter sig med 0,2 pct. til 84,90 dollar.

Softwarehuset Zscaler dykker desuden 11,1 pct. til 128,50 dollar efter et lidt skuffende regnskab torsdag.

Selskabet, der laver sikkerhedssoftware, har efterfølgende måttet se børshuse som Stifel, Deutsche Bank og Piper Sandler skære i deres kursmål.

Der er også pres på chipproducenten Marvell Technology, efter at selskabet torsdag annoncerede en prognose for regnskabsårets fjerde kvartal, der haltede en del efter analytikernes prognose.

Omsætningen ventes at lande på 1,4 mia. dollar mod estimeret 1,61 mia. dollar blandt analytikere ifølge Capital IQ.

Den justerede indtjening per aktie ses lande på 0,46 dollar, mens analytikerne stilede efter et resultat på 0,62 dollar. Aktien falder med 4,9 pct. til 43,17 dollar ud på fredagen.

.\\˙ MarketWire