Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg-chef om 2024-mål: En vedvarende høj rente vil da være en fordel

26/1 10:48

Forsikringskoncernen Tryg synes umiddelbart rigtigt godt på vej mod opfyldelse af målsætningerne for 2024 om et forsikringsresultat på 7,0-7,4 mia. kr., som blev meldt ud på selskabets kapitalmarkedsdag i november 2021.

Der er dog store usikkerhedsfaktorer omkring renteniveau og valutakurser, som kan påvirke det endelige udfald til den tid, siger Trygs koncernchef, Morten Hübbe, i et interview med MarketWire efter selskabets årsregnskab for 2022 torsdag morgen.

- Det er bestemt noget, vi holder øje med, og det er da ikke nogen hemmelighed, at hvis det højere renteniveau holder frem til udgangen af 2024, så er det da en fordel for vores samlede resultatdannelse, og så kommer det til at påvirke os positivt, siger Tryg-topchefen.

- Og så må vi se, hvad der kommer til at ske med valuta, fortsætter han.

Koncernens forsikringstekniske resultat landede i 2022 på 6177 mio. kr., men for 2023 estimerer analytikerne en stigning til 7,2 mia. kr. - og en yderligere stigning til 7,7 mia. kr. i 2024.

Den positive resultatudvikling i 2022 har fået nogle til at betegne 2024-målet som konservativt.

- Det er jo glædeligt, at folk stiller det spørgsmål, for det er jo et tegn på, at det går godt. Og så skal man selvfølgelig huske på, at noget at det, der er sket i 2022, er stigningen i renterne, siger Morten Hübbe.

- Rentestigningen gør, at diskonteringen bliver højere - det er næsten 500 mio. kr., vi får i medvind fra, at renten er højere, fortsætter han.

Men med udsigten til en svækkelse af økonomierne er det også et åbent spørgsmål, hvorvidt det nuværende renteniveau bliver fastholdt.

- Der er masser, der begynder at spekulere i, om renten skal lidt længere ned igen, så det er svært at sætte to streger under, at renten bare bliver, hvor den nu er på et højere niveau frem til udgangen af 2024. Det kan vi jo faktisk ikke vide, siger Morten Hübbe.

- I den modsatte retning har vi set, at faldet i valuta fra norske og svenske kroner - det er et kæmpestort tal - et næsten lige så stort tal, der trækker i modsatte retning, fortsætter Tryg-topchefen.

Valutakurser og renteudvikling er i dagens miljø med høj inflation og recessionsbekymringer svære størrelser at forudsige.

- Nogle af de her meget store eksogene udsving kommer jo lidt af den her krig, energikrise og mærkelige bevægelser i markedet - så vi er glade for det, vi selv har hånd og halsret over - der går det lidt bedre end planlagt, siger Morten Hübbe.

- Men at kigge i krystalkuglen og sige, hvordan rente og valuta ser ud ved udgangen af 2024, det er vi simpelthen ikke spåkoner nok til at kunne, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire