Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Arbejdstal sender indeks i grønt med stort hop til Spotify

31/1 15:39

Regnskabssæsonen er for alvor skudt i gang i USA, og det er store navne som Pfizer, McDonald's og Spotify, der tirsdag har leveret tal, som investorerne kan se imod.

Også nøgletal tiltrækker sig opmærksomhed forud for rentemøder i både Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske pendant, Federal Reserve, der begge afholdes senere på ugen.

Senest har tal for omkostningerne til arbejdskraft vist en mindre stigning end ventet, og det fik de negative futures til at vende rundt og give en grøn åbning.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger 0,4 pct. ved åbningen, mens Dow Jones stiger 0,1 pct., og S&P 500-indekset løftes 0,3 pct.

Mandag tabte det brede S&P 500-indeks 1,3 pct., Dow Jones faldt 0,8 pct. mandag, mens Nasdaq smed mest med 2,0 pct.

Omkostningerne til arbejdskraft i USA steg mindre end ventet i fjerde kvartal, og dermed er endnu en potentiel presbold til den amerikanske centralbank, Federal Reserve, taget ud af spil forud for det vigtige rentemøde, der afsluttes i morgen, onsdag.

Indekset, der måler omkostninger til arbejdskraft, steg i fjerde kvartal 1 pct. Her var ventet 1,1 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg, efter en stigning på 1,2 pct. kvartalet forinden. Dermed er tendensen fortsat aftagende, efter at indekset toppede i første kvartal med en stigning på 1,4 pct.

PFIZER FALDER

Den amerikanske medicinalkæmpe Pfizer falder 1,3 pct. ved åbningen tirsdag, efter at selskabet har fremlagt forventninger til 2023, der skuffer i forhold til analytikernes estimater.

I 2023 ventes et justeret overskud per aktie på 3,25-3,45 dollar, mens analytikerne havde sat næsen op efter et overskud på 4,31 dollar per aktie, viser konsensusestimater.

Omsætningen ventes at lande på 67-71 mia. dollar, hvilket også er under analytikernes prognose på 71,75 mia. dollar.

Omsætningen fra covid-19-medikamentet Paxlovid ventes at lande på omkring 8 mia. dollar. Her var ventet 9,18 mia. dollar hos analytikerne. Omsætningen fra coronavaccinen Comirnaty ventes at lande på 13,5 mia. dollar mod analytikerestimatet på 16,02 mia. dollar.

Fjerde kvartal var ellers på linje med analytikernes forventninger og viste fremgang. Den justerede indtjening per aktie landede på 1,14 dollar mod 1,08 dollar i samme kvartal året forinden.

MCDONALDS I FALD

McDonald's-aktien er i rødt med et fald på 1,5 pct. ved åbning, efter at fastfoodkæden har leveret sit regnskab for fjerde kvartal og hele 2022. Samtidig blev prognosen for 2023 offentliggjort, og den lader til at skuffe investorerne.

I fjerde kvartal sidste år voksede selskabets sammenlignelige salg - altså salget på restauranter, der har været åbne i mindst 12 måneder - med 12,6 pct., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med en fremgang på 8 pct.

I 2023 venter McDonald's en driftsmargin på 45 pct., og kæden sigter efter at åbne cirka 1900 restauranter i løbet af i år.

SPOTIFY MED FLERE BRUGERE

Musiktjenesten Spotify har haft flere aktive brugere end ventet i fjerde kvartal, og den ventede udvikling i første kvartal af det nye regnskabsår er også opløftende i forhold til analytikernes estimater.

Tallene sender Spotify-aktien i vejret med 9,4 pct. ved åbning.

I fjerde kvartal var antallet af månedlige aktive brugere på 489 mio. Det er 20 pct. flere end i samme kvartal sidste år, oplyser Spotify. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News til sammenligning kun ventet 478,5 mio. aktive brugere.

I første kvartal venter Spotify desuden, at antallet af månedlige aktive brugere stiger til 500 mio. mod estimeret 492,9 mio. af analytikerne.

For årets første tre måneder venter selskabet en omsætning på 3,1 mia. euro og en bruttomargin på 24,9 pct.

Her lød analytikerestimatet på 3,06 mia. euro i omsætning og 25,3 pct. i margin.

UPS SLÅR KVARTALSFORVENTNINGER

Det amerikanske pakke- og logistikselskab United Parcel Service, UPS, slog indtjeningsforventningerne i fjerde kvartal, men har mod forventning set omsætningen dykke. Desuden skuffer omsætningsforventninger for 2023.

Aktien stiger 1,8 pct. ved åbning.

Indtjeningen per aktie landede på 3,96 dollar mod ventet 3,52 dollar ifølge Bloomberg News. Justeret for engangsposter blev det til et overskud på 3,62 dollar mod ventet 3,58 dollar.

I 2023 venter UPS en omsætning på 97-99,4 mia. dollar, mens analytikerne havde sat næsen op efter en toplinje på omtrent 100 mia. dollar.

GM MED OPLØFTENDE PROGNOSE

Den amerikanske bilproducent General Motors, GM, har tirsdag leveret bedre end ventede tal for fjerde kvartal og har også præsenteret en opløftende prognose for 2023.

I fjerde kvartal skabte selskabet et justeret resultat per aktie på 2,12 dollar, hvilket var et godt stykke over analytikerforventningen på 1,67 dollar ifølge Bloomberg News.

I 2023 venter GM et justeret resultat per aktie på 6-7 dollar, hvor konsensusskønnet hos analytikerne på forhånd lå på 5,7 dollar.

Aktien stiger 6 pct.

.\\˙ MarketWire