Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Fremgang tirsdag - teknologi i front

31/1 18:19

De amerikanske aktier stiger pænt tirsdag, hvor cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har indledt deres todages rentemøde.

Nervøsitet for en høgeagtigt centralbank sendte ellers aktierne godt ned mandag, især teknologiaktierne, men tirsdagens nøgletal peger i retning af fortsat aftagende inflation, og det styrker forventningen om en mindre renteforhøjelse på 25 basispoint onsdag og håbet om en mere mild centralbankformand, Jerome Powell, på den efterfølgende pressekonference.

Derfor vendte aktiefutures fra minus til plus, da nøgletallet blev offentliggjort en time før åbningen.

Renterne bakker derfor også let tirsdag, og det løfter flere af mandagens syndere, hvorfor Amazon, Tesla og Microsoft er i front. Der ruskes samtidig i kurserne for en række andre store navne, der tirsdag er kommet med regnskab.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12.15, lokal tid i New York, med 0,6 pct. Mandag faldt det med 1,3 pct.

Dow Jones går også frem med 0,2 pct., og Nasdaq, som mandag tabte 2,0 pct., løftes 0,9 pct. tirsdag.

- Vi er stadig i stormens øje. Indtil vi får nogle konkrete signaler om, at inflationen falder, tror jeg, tingene vil være volatile. Alle globale økonomier halter sig frem, og det vil ikke kræve meget at dæmpe investorernes entusiasme, siger Charles Hepworth, direktør hos GAM Investments, til The Wall Street Journal.

AFTAGENDE OMKOSTNINGSVÆKST

Tirsdagens vigtige nøgletal fra USA er Employment Cost Index, arbejdsenhedsomkostningerne, som viste en stigning i fjerde kvartal på 1,0 pct., hvilket var mindre end ventede 1,1 pct. og et fald fra 1,2 pct. i tredje kvartal.

Læsningen af indekset, som toppede i første kvartal 2022 i 1,4 pct., er positivt nyt, da det bekræfter, at inflationspresset, trods et fortsat stærkt arbejdsmarked med langt flere ledige job end ledige amerikanere, er aftagende.

Og det bekræfter, at Federal Reserve kan nøjes med at sætte renten op med 0,25 pct.point onsdag efter et løft på 50 basispoint i december og fire forhøjelser på 0,75 pct.point de foregående rentemøder.

TEKNOLOGI I FRONT

I S&P 500 er det cyklisk forbrug, som trækker mest op med 1,4 pct., da Amazon og Tesla vinder frem med henholdsvis 1,8 og 3,1 pct.

De to andre teknologitunge sektorer, it og kommunikationsservice, går samtidig frem med 0,7 og 0,6 pct. Her er der inden for it løft til Microsoft på 1,2 pct., til Nvidia på 1,4 pct. og til Apple på ,3 pct. I kommunikationsservice stiger Alphabet 0,8 pct. og Meta Platforms med 0,7 pct.

Tirsdagen er fyldt med regnskabsnyt, hvor Exxon Mobil gør sig bemærket med et rekordresultat på 55,7 mia. dollar i 2022 eller et let gevinst på 6,4 mio. dollar hver time i hele året. Trods manglende nyt om yderligere aktietilbagekøb, Exxon fremhæver behov for at styrke balancen til fremtiden, vinder aktien frem med 1,4 pct.

Pakketransportselskabet United Postal Service, UPS, stiger også 1,7 pct. trods et uventet omsætningsfald, men indtjeningen i fjerde kvartal var dog bedre end ventet.

Medicinalkæmpen Pfizer sætter sig 0,1 pct. Forventningen til 2023 skuffer med et omsætningsbud på 67-71 mia. dollar mod konsensus på 71,75 mia. dollar, ifølge Bloomberg News. Pfizers aktie er allerede faldet 15 pct. i år, hvilket gør januar til den værste måned for aktien siden 2009.

GM I VEJRET

Anderledes bedre går det for General Motors, GM, hvis aktie ryger i vejret med 7,7 pct., da prognosen for 2023 trumfer Wall Streets forventninger på alle leder og kanter, og derfor maner frygten for en priskrig med Tesla på elbiler i jorden.

Caterpillar skiller sig omvendt ud med et minus på 4,2 pct., da øgede omkostninger tog en større bid af overskuddet end ventet, selv om salget i fjerde kvartal overgik forventningerne.

McDonald's sætter sig også med 2,3 pct. på en svag prognose, for det var ventet, at faldende fødevarepriser ville understøtte forretningen mere.

Endelig ryger Spotify i vejret med 12,7 pct. Den svenske musikstreamingtjeneste, med notering i USA, da fjerde kvartal bød på solid brugervækst.

.\\˙ MarketWire