Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: GN danser rundt i grønt C25 efter nye opslitningsrygter

17/3 11:31

GN-aktien er igen i vælten i fredagens danske aktiemarked, der overordnet set er i positivt terræn, efter at der blev skabt mere ro om den finansielle sektor i USA torsdag aften.

For GN handler polemikken fredag om, at den aktivistiske amerikanske kapitalfond Elliott Investment Management ifølge medier som Insidebusiness og Reuters skulle være i gang med at købe op i det danske selskab gennem Bank of America for at lægge pres på bestyrelsen og få kigget på muligheden for en opsplitning af selskabet.

Ud på formiddagen er det dog via netop Reuters kommet frem, at Elliott afviser at skulle være i gang med at købe op - eller i det hele taget at have en position i selskabet.

Det fjernede en del af den stigning, som GN-aktien ellers tog sig helt fra morgenstunden.

- Det er historien om Elliott, der har sendt aktien op i dag, konstaterer Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, over for MarketWire.

Generelt ser han og Jyske Bank dog fortsat masser af udfordringer forude for GN, efter at bestyrelsen forleden måtte droppe en ellers planlagt kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. for at få bugt med gældsproblemet i selskabet.

- Problemet bliver ikke løst af, at de ikke laver kapitaludvidelsen, så de står stadig i en skidt situation i forhold til at skulle have løst kapitalsituationen. Det bliver nok en mindre kapitaludvidelse nu, men frasalg og opsplitning er tilbage på bordet som muligheder, siger Martin Munk.

- Det er jo noget af det, aktivistfonde er kendt for - at sætte sig ved bestyrelsesbordet og forsøge at få skabt noget positivt afkast på lidt kortere sigt, fortsætter han.

GN-aktien stiger ud på formiddagen med 4,7 pct. til 149,55 kr. Før historien om Elliotts afvisning lå aktien omtrent 8 pct. højere, og fra morgenstunden var den en overgang 10 pct. oppe.

HURTIGE LØSNINGER I DEN FINANSIELLE SEKTOR GIVER RO

Generelt er aktiemarkedet også positivt fredag, efter at en lang række banker med koordinerende hjælp fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fik skudt nye penge ind i kriseramte First Republic Bank og reddet den fra umiddelbar undergang.

Og det er positive signaler, at der bliver skredet til hurtig handling, lyder det fra Martin Munk fra Jyske Bank.

- Der er en positiv stemning omkring den finansielle sektor lige nu. De problemer, der opstår, bliver lukket ned. Det er en langt hurtigere løsning, end vi tidligere har set, siger han.

- Det ser ud til, at der er vilje til at få løst de problemer, der popper op. Det tager markedet positivt op i dag. Det tyder meget på, at det ikke er et generelt problem, men vanskeligheder hos enkelte, som har trådt ved siden af, fortsætter senioraktierådgiveren.

Han hæfter sig desuden også ved, at Den Europæiske Centralbank (ECB) ikke rystede på hånden torsdag og leverede den ventede renteforhøjelse på 50 basispoint, selv om der har været spekulationer i markedet om, at foden kunne blive lettet fra speederen som følge af den finansielle uro.

- Det er rigtig positivt, at ECB ikke ryster på hånden i forhold til de umiddelbare vanskeligheder med inflationen, siger Martin Munk.

Fredag stiger Danske Bank med 1,1 pct. til 142,20 kr., og Jyske Bank løftes med 0,2 pct. til 481 kr.

Blandt sidepapirerne løftes Sydbank desuden med 1,1 pct. til 321,20 kr.

C25-indekset stiger samlet set med 0,5 pct. til 1730,07.

UDBYTTE LÆGGER TEKNISK PRES PÅ PANDORA

I bunden af C25-indekset er smykkeselskabet Pandoras aktie, der er under teknisk pres, fordi retten til et udbytte på 16 kr. per aktie fragår fredag.

Aktien falder med 2,6 pct. - eller 15,80 kr. - til 599,20 kr.

DSV stiger omvendt med 0,4 pct. til 1265 kr., selv om retten til udbytte på 6,5 kr. per aktie fragår fredag.

.\\˙ MarketWire