Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: First Republic Bank igen i knæ i rød start

17/3 14:57

De amerikanske aktier er kommet svagt negativt i gang med ugens sidste handelsdag efter pendulsving i begge retninger i ugens løb.

De tre ledende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er startet med fald på mellem 0,1 pct. og 0,6 pct. Værst går det for Dow Jones-indekset, der er tungt på blandt andet finansaktier.

Det er da også fortsat nervøsitet for tilstanden i det finansielle system, der påvirker markedet, selv om der kortvarigt kom ro på torsdag, da likviditetsbekymringer igen tynger stemningen omkring den schweiziske investeringsbank Credit Suisse og den amerikanske regionalbank First Republic Bank.

Credit Suisse fik sent onsdag lovning på at kunne låne op til 50 mia. schweizerfranc af den schweiziske centralbank, mens First Republic i USA torsdag fik en aftale i hus med flere private banker om at sætte 30 mia. kr. ind i den nødlidende bank.

FIRST REPUBLIC IGEN I RØDT

Redningskransen til First Republic Bank vendte torsdag stemningen og sikrede en stigning på 10 pct. til bankens aktier over dagen, men efterfølgende faldt aktien igen i eftermarkedet oven på en melding om, at den suspenderer udbyttebetalingerne til aktionærerne.

Og den negative stemning er også slået igennem fra start fredag, hvor First Republic Bank startede med et stort dyk og siden blev sendt i børspause.

Efter genstartet handel falder aktien med 20,3 pct. til 27,33 dollar.

Banken meddelte efter amerikansk lukketid torsdag, at den inden tilsagnet fra de amerikanske banker, der blandt andet tæller JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup og Bank of America foruden andre, havde 34 mia. dollar i likvide midler.

First Republic Bank er nu fokuseret på at nedbringe sine lån og vil reevaluere størrelse og sammensætning af sin balance.

Torsdag sendte frygten for nok et bankkrak efter Silicon Valley Bank og Signature Bank aktierne godt i rødt fra start, men frygten blev, som handelsdagen skred frem, vendt til glæde, og så sluttede de tre ledende indeks med pæne plusser.

FEDEX STIGER EFTER OPJUSTERING

Efter børstid torsdag landede det amerikanske logistikselskab Fedex' regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til det ordinære resultat per aktie blev skruet op.

Fra start fredag stiger Fedex-aktien med 10 pct. til 224,54 dollar og udbygger dermed en stigning torsdag på 4,5 pct.

Fedex venter nu i det forskudte regnskabsår 2022/23 et justeret resultat per aktie på 14,60-15,20 dollar mod tidligere ventet 13-14 dollar. Det er samtidig markant højere end konsensus blandt analytikerne på 13,57 dollar per aktie ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I tredje kvartal leverede Fedex en justeret indtjening per aktie på 3,41 dollar, hvilket også klart oversteg analytikerkonsensus på 2,71 dollar.

US STEEL LØFTES AF OPJUSTERING

US Steel stiger desuden med 0,9 pct. til 24,74 dollar fra start.

Det sker, efter at selskabet har fået ros fra et par analysehuse efter at have givet forventninger til første kvartal, der ifølge Bloomberg News var markant bedre end ventet.

Selskabet venter et ordinært driftsresultat (EBITDA) på 375 mio. dollar mod tidligere knap 305 mio. dollar. Det ordinære overskud per aktien ventes at ende på 58-63 cent mod ventet 18 cent.

Warner Bros Discovery stiger fra start med 3,4 pct. til 14,64 dollar.

Analytikere hos Wells Fargo og Wolfe Research har løftet anbefalingen. Wells Fargo fremhæver samtidig, at aktien er undervurderet sammenlignet med tilsvarende selskaber.

.\\˙ MarketWire