Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar på fortsat retræte trods svagt aktiemarked

17/3 15:46

Den amerikanske dollar står fortsat svagt i billedet over for euro og flere andre modparter fredag eftermiddag, selv om udviklingen på aktiemarkedet er gået fra grønt til rødt.

Torsdag aften blev der ellers givet en saltvandsindsprøjtning i form af en redningskrans til den nødstedte amerikanske bank First Republic Bank, der for en stund skabte øget risikovillighed og stigende aktier.

Det affødte også grønne markeder her i Europa fra morgenstunden fredag, men ud på dagen er billedet vendt til fald, og finanssektoren i USA er også igen under pres i den tidlige handel på Wall Street.

Men på valutamarkedet fastholdelses svækkelsen til dollar, mens mere risikobetonede valutaer som den australske dollar og den newzealandske ditto styrkes pænt.

Generelt er aktiviteten dog lav i sammenligning med aktie- og rentemarkederne, mens investorerne afventer, hvad den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil gøre ved næste uges rentemøde.

- Valutamarkedet er næsten der, hvor der sker mindst. Aktierne er gået i rødt, og det skulle jo egentlig trække dollar lidt op, men det sker ikke. Markedet er generelt træt, siger Niels Christensen, der er valutastrateg hos Nordea, til MarketWire.

- De fleste investorer er meget tøvende før rentemødet i USA i næste uge. De er sikkert også tøvende før weekenden. Er der ugler i mosen, så reagerer Federal Reserve som regel i løbet af en weekend, fortsætter han.

En euro koster fredag 1,0632 dollar mod 1,0621 dollar per euro torsdag eftermiddag. Euro fik torsdag medvind af et renteløft på 50 basispoint fra Den Europæiske Centralbank (ECB).

.\\˙ MarketWire