Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Biden opfordrer Kongressen til strammere straffe til bankledelser

17/3 17:35

USA's præsident, Joe Biden, vil have strammere straffe til bankledelser, hvis handlinger har ført til, at deres banker kører i sænk.

Sådan lyder præsidentens opfordring til den amerikanske Kongres, efter at tre amerikanske banker er kollapset siden sidste uge.

- Jeg er dybt engageret i, at dem, der er ansvarlige for dette rod, holdes til ansvar. Ingen er hævet over loven, og at styrke ansvarskravet er en vigtig forebyggelse for at undgå misligholdelse i fremtiden, lyder opfordringen fra Joe Biden fredag.

- Kongressen må handle ved at indføre strammere straffe for seniorledende ansatte i bankerne, hvis mangelfulde forvaltning har ført til institutternes kollaps, fortsætter han ifølge Bloomberg News.

De nuværende love i USA begrænset lige nu mulighederne for at holde ledelserne ansvarlige.

- Når bankerne fejler på grund af fejlforvaltning og overdreven risikotagning, bør det være lettere for lovgiverne at kræve kompensation fra de ledende ansatte, at idømme straffe uden om retssystemet og at forbyde ledelserne at arbejde i bankindustrien igen, siger Joe Biden.

Ønsket om strammere straffe kommer, efter at flere banker i sidste uge kollapsede. Mest udtalt fra krakket i Silicon Valley Bank, der efter likviditetsmangel fik overtaget kontrollen af de amerikanske bankmyndigheder, Federal Deposit Insurance Corporation.

Siden er også Silvergate Capital og Signature Bank kollapset.

.\\˙ MarketWire