Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriserne falder markant - bankbekymringer fortsætter

20/3 08:21

Oliepriserne falder mandag morgen, da man frygter, at problemerne i banksektoren vil bidrage til en recession. Uroen har også bredt sig til aktier og renter.

Det skriver Reuters.

Mandag ved 8-tiden handles den amerikanske WTI-olie i 64,92 doller mod 66,61 dollar fredag eftermiddag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag ved 8-tiden 70,99 dollar mod 72,80 dollar fredag eftermiddag.

Faldet i oliepriserne kommer, selv om at Schweiz' største bank, UBS, har købt Credit Suisse. I forbindelse med opkøbet har flere centralbanker med den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank i spidsen lovet at forbedre markedslikviditeten og hjælpe andre banker, så der ikke opstår lignende situationer som i Credit Suisse.

- Det kommende Opec møde er en potentiel katalysator for fremtiden på markedet. Flere negative risici vil sandsynligvis bidrage til, at Opec reducerer produktionen, lyder det fra Baden Moore, råvarechef i National Australia Bank, til Reuters.

Den amerikanske centralbank vil på rentemødet den 22. marts hæve renten med 25 basispoint, skriver Reuters. Det sker efter den tumult, som banksektoren har oplevet gennem de seneste par uger.

Flere ledere opfordrer centralbanken til at holde en pause med rentestigningerne, da det kan forringe dollarsedlen, og dermed gøre olie billigere i handlen med andre valutaer.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld ved 8-tiden mandag 1994,30 dollar mod 1959,50 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire