Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Uro har markedet i jerngreb: Investorer smider risikoaktiver fra sig

20/3 08:27

Efter en rolig start på mandag morgen har uroen igen for alvor fået fat i de finansielle markeder ud på morgenstunden dansk tid, hvor panikken på ny har fået investorerne til at flokkes om statsobligationer og sælge heftigt ud af alle typer risikoaktiver.

Derfor falder statsrenterne tungt, futures indikerer dybe fald for aktierne, oliepriserne dykker tungt, og guldprisen stiger til det højeste niveau i over 20 år.

Den toneangivende tiårige statsrente i USA falder mandag morgen til 3,34 pct., efter at den tidligere mandag morgen lå over 3,50 pct.

Niveauet er samtidig 6 basispoint lavere end ved dansk lukketid fredag.

Futures indikerer samtidig fald på 0,4-1,1 pct. til de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, og i Europa indikeres det tyske DAX-indeks 1,0 pct. lavere fra start.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i maj falder samtidig med 3,2 pct. til 70,66 dollar, og april-futuren for den amerikanske referenceolie, WTI, falder med 3,2 pct. til 64,58 dollar.

Samtidig køber investorerne også op i guld for at søge sikker havn der. Det har sendt prisen for en troy ounce guld op over 2000 dollar for første gang siden 2002.

.\\˙ MarketWire