Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bankkrisen kan presse efterspørgslen på Bang & Olufsen yderligere

20/3 09:13

Krisen i banksektoren kan blive en sky over hovedet på Bang & Olufsen, mener Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

- Spørgsmålet er, om bankkrisen kan få salget til at skuffe både i det afsluttende 4. kvartal, men også ind i det næste regnskabsår, skriver Per Hansen i en kommentar.

Ifølge Bang og Olufsen har selskabet været nødsaget til at nedjustere sine forventninger til sit forskudte regnskabsår 2022/23 efter et skuffende salg i Kina.

Per Hansen ser dog, at den aktuelle bankkrise kan komme til at påvirke salget i USA og Europa.

Kreditopstramninger i bankerne kan ifølge investeringsøkonomen blive konsekvensen af finansiel usikkerhed på kort sigt. Det kommer økonomien og forbrugerne til at mærke.

- Ultimativt kan det være den faktor, som på den ene side får bugt med inflationen, men som samtidig giver en underafkølet amerikansk økonomi, skriver Per Hansen.

Bang & Olufsen venter nu en omsætningsvækst i lokale valutaer på minus 3-9 pct., hvor der tidligere var ventet en omsætningsvækst mellem minus 4 og plus 5 pct.

I samme omgang er forventningerne til driftsmarginen før særlige poster skruet ned til minus 1-4 pct. fra før minus 2 til plus 3 pct. Dertil er forventningerne til de frie pengestrømme skruet ned til minus 100 til 0 mio. kr. fra før -50 til plus 100 mio. kr.

Dertil er der også offentliggjort udvalgte foreløbige tal for tredje kvartal af 2022/23.

I perioden omsatte Bang & Olufsen for 635 mio. kr., svarende til et fald på 20 pct. målt i lokale valutaer sammenlignet med tredje kvartal året før.

På driften var der før særlige poster tale om et underskud på 43 mio. kr.

Det endelige regnskab offentliggøres som planlagt 13. april.

.\\˙ MarketWire