Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK/dir: Peanutvaccine giver god mening - ser godkendelse senest 2030

27/6 15:08

Det giver god mening for ALK-Abelló at gå ind i behandling af peanutallergi, da vaccineproducenten i forvejen har stor erfaring fra udviklingen af sine vaccinetabletter.

Det siger Henrik Jacobi, der er forskningsdirektør i ALK, til MarketWire, efter at den danske vaccineproducent mandag har igangsat et fase 1-studie med en tablet til behandling af peanutallergi.

- Det er nyt for ALK, fordi vi ikke før har haft vacciner inden for fødemiddelallergiområdet. Vi har koncentreret os om luftvejsallergierne, forklarer han.

ALK har i forvejen udviklet vaccinetabletter - også kendt som SLIT-tabletter - til behandling af pollen- og husstøvmideallergi. Tabletterne indeholder således allergenerne. Selv om det er nyt at skulle indarbejde fødevarer i tabletterne, vurderes det ikke at være et større problem.

- Fremstillingsmæssigt og teknologimæssigt ligger vi utroligt meget på linje med det, som vi har lavet før, forklarer Henrik Jacobi.

- Men det er klart, at allergien jo er en anden slags, og derfor kræver det et andet klinisk udviklingsprogram. Og vi er jo nødt til at se på data, når vi får dem, for at vi kan sige, om det er lige så succesfuldt, som vi har været med pollen og husstøvmider, fortsætter direktøren.

Der eksisterer i forvejen en enkelt konkurrent på markedet for peanutallergivacciner. Der er ifølge Henrik Jacobi tale om en relativt ny, men ikke særlig avanceret teknologi, da det er en kapsel med en mængde peanutmel i. Det kan føre til allergiske bivirkninger - især ved høje doser - mener direktøren.

- Vi mener helt sikkert, at der er et stort rum for forbedringer til denne her behandling, lyder det.

DEADLINE FOR MARKEDSFØRING SKUBBET

I november oplyste topchef i ALK, Carsten Hellmann, i forbindelse med selskabets halvårsregnskab, at en "best case" for en markedsføringsgodkendelse af vaccinen ville være i 2027 til 2028. Den er dog rykket lidt tilbage nu.

- Vi er på den anden side af 2027 - 2027 til 2030 - det er deromkring, siger forskningsdirektøren.

Henrik Jacobi vil ikke spekulere i indtjeningsmulighederne for ALK i en vaccine til behandling af peanutallergi.

- Det, jeg ser på, er, at der er nogen, der har et stort problem, og der er temmelig mange af dem. Selvfølgelig giver det mening for os at gå ind i det her. Hvor meget, vi kan tjene på det, må tiden vise, siger han til MarketWire.

.\\˙ MarketWire