Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas og Ørsted: Kongressen i USA har godkendt stor lovpakke

15/8 06:34

Et flertal i Repræsentanternes Hus i USA har fredag godkendt en lovpakke til en værdi af cirka 430 milliarder dollar, der blandt andet skal bruges til at bekæmpe klimaforandringer og give amerikanerne billigere medicin.

Pakken indeholder også tiltag til skatteområdet.

Lovforslaget er tidligere blevet godkendt i Kongressens andet kammer, Senatet.

Det var ventet, at lovforslaget ville blive stemt igennem i Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har størstedelen af de 435 pladser.

Ifølge flere amerikanske medier er godkendelsen i Kongressen vigtig for præsident Joe Biden, der har kæmpet en lang og sej kamp for at få den vedtaget forud for midtvejsvalget til Kongressen den 8. november.

Demokrater håber, at godkendelsen af den ambitiøse plan vil blive omsat til stemmer ved valget i november.

En meningsmåling lavet i begyndelsen af august viser, at over halvdelen af vælgerne støtter pakken, der blandt andet har som mål at reducere de CO2-udledninger, der er med til at forårsage klimaforandringer, samt sænke medicinpriser for ældre borgere.

- Det er en rungende sejr for de amerikanske familier, sagde formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, før afstemningen.

Pakken vil bidrage til, at USA er på rette kurs til at opfylde en målsætning om senest i 2030 at halvere udledningen af drivhusgasser i forhold til niveauet i 2005.

Det var et løfte, som USA afgav på klimakonferencen i Glasgow i Skotland sidste år.

Joe Biden oplyser efter afstemningen, at han ser frem til at underskrive lovpakken, der i danske kroner har en værdi på cirka 3100 milliarder, i næste uge.

Republikanere har kritiseret pakken.

Den vil svække økonomien, der i forvejen er tynget af en høj inflation, medføre tab af arbejdspladser, øge energiudgifterne og underminere væksten på et tidspunkt, hvor økonomien muligvis står over for en recession, har det lydt.

/ritzau/Reuters