Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Automatisering af handler


23735 Pegasus 23/12 2009 00:53
Oversigt

En ofte tilbagevendende diskussion blandt mange tradere er, om man kan fremstille en model, sammensat af en eller flere tekniske indikatorer, der kan handles efter - mere eller mindre i blinde.

Lad mig for det første understrege, at "The Silver Bullet" ikke eksisterer!
En markeds- og konjunkturgenerel handelsmodel, der giver overnormale afkast, findes simpelthen ikke!
Automatiseret handel kan aldrig slå traderens subjektive vurderinger af den enkelte aktie, specielt fordi traderen kan tage hensyn til det aktuelle marked, sin egen moneymanagement-strategi osv.

Ikke desto mindre er det en matematisk udfordring at finde en model, der kommer så tæt på som muligt på den omtalte sølvkugle, og det er med disse briller, jeg har arbejdet med nedenstående.

Udgangspunktet er, at man bør benytte de mest simple modeller.
Jo mere kompleks en model er, jo sværere er den oftest at læse betydningen af, når markedet enten trender voldsomt eller kører vandret gennem en længere periode.
Jeg har temmlig god erfaring med RSI, og specielt at handle efter divergenser på dagschart.
Problemet med dette er, at det er meget tidskrævende dagligt at gennemgå 80-120 charts for divergenser m.m. plus at få tjekket sin egen portefølje for advarsler osv. Derfor tænkte jeg, at man måtte kunne fremstille en model, der overordnet tjekkede for divergenser mellem kursen og RSI, og dermed gav en overskuelig liste over aktier, der kunne gås nærmere efter.

Jeg definerede derfor en problembeskrivelse, der ? lettere forkortet ? hed noget i retning af
"Find en matematisk model, der beregner sandsynligheden for en divergens mellem en akties kurs og kursens RSI."

Løsningen på ovennævnte problem er ikke fundet endnu, men...
Jeg arbejdede først med lineær regression, for at kunne bestemme hældningen for hhv. kurs og RSI for den ønskede periode, men disse beregninger viste sig temmelig tunge og metodeafhængige, så jeg gik tilbage til basis igen.
Efter en del formelgymnastik i min stakkels Excel fandt jeg noget, jeg tror er vejen frem:

Jeg beregner 6 glidende gennemsnit for hhv. kursen og RSI.
De 6 SMA'er har længderne 3, 4, 7, 11, 18 og 29 (den vågne læser vil straks se, at det er Fibonacci-tal).
Det er jo herefter relativt simpelt at undersøge, om f.eks. SMA(11) på kursen er faldende og om SMA(11) på RSI er stigende, og at vi således har en sandsynlighed for en positiv divergens.
De 6 svar på mulig divergens ? eet fra hvert SMA ? vægtes efterfølgende, således at det længste SMA har den højeste vægt (indtil videre).
Vægtene skal nu justeres ind, så de passer lidt bedre, men det spændende er faktisk, at efter en kortfattet backtest af signalerne (på LargeCap og SmallCap, i 3 forskellige perioder på hvert 1 år gennem de seneste 10 år), så giver de i alle tilfælde et afkast større end C20 i den valgte periode!

Okay, jeg er ikke færdig med hverken justering af formler eller vægte, men dette første skud viser temmelig gode takter!

...mere herfra, når min Excel har kølet af henover julen ;−)

Skulle du have gode ideer, tanker eller lignende til ovenstående, så vil jeg være meget taknemmlig for al relevant input.



23/12 2009 12:23 johnsen 023740



Heeeeej Peeegasus; dit "gamle exel-organ".

Lyder rigtig spændende. Pøj pøj, men ødelæg nu ikke julen.

Ha' en god jul og et godt nytår.



23/12 2009 14:47 Krassus 023748



Hvad får dig til at tro at du ene mand, kan slå alle bankernes analytikere?
De fleste banker har jo nok brugt mere end lige en julestund på at få nogle matematikere til at gennemgå det koncept du omtaler der?

Jeg er "all for" og håber da det lykkes dig, men realistisk set så mener jeg at "markedet" er klogere end individet og at du derfor aldrig vil kunne finde "the silver bullet"



23/12 2009 15:14 johnsen 023751



Nu er Pegasus ikke Mr. Hvem som helst.

Meget få har den viden og indsigt i TA som Pegasus. Noget han har arbejdet med i mange mange år.
Rigtig mange har haft stor glæde af hans indsigt og ikke mindst hans evne til at hjælpe stort set alle der retter en henvendelse til ham.



27/12 2009 15:36 Pegasus 123804



Hej Krassus,

Nu skal du huske at læse, hvad jeg skriver.

Jeg forsøger at finde en metode, der primært kan lette min daglige administration ved gennemgang af diverse charts. I dette tilfælde regner jeg med at skære antallet af aktier til videre analyse ned fra ca. 120 til ca. 10-15 stykker, og det letter jo unægteligt arbejdet!

Hvis The Silver Bullet fandtes, ville den jo blive brugt på markedet, og det overnormale afkast ville efter en kort periode blive normaliseret igen. Derfor leder jeg heller ikke efter denne sølvkugle som en alkymist, der leder efter formlen for at konvertere bly til guld ... jeg leder derimod efter et ARBEJDSREDSKAB, der kan lette mine daglige chart-analyser.

At modellen så peger på et overnormalt afkast ift. C20 i min foreløbige backtest, tyder jo bare på, at jeg tester for snævert, enten med udvalget af aktier eller med perioden (eller begge dele) - dette kan Mikke/EI garanteret skrive MEGET mere om ;−)






23/12 2009 17:14 Daytrader 123763



Halv/Fuldautomatiseret trading bliver mere og mere populært. Alt efter datakilde kan man også jonglere med fundamentale data. Jeg har tidligere screenet alle aktier på NYSE/Nasdaq/Amex (ca. 8000 selskaber) efter en lang række fundamentale/tekniske kriterier hver dag på den måde. Fuldautomatiseret.

Jeg kender ikke Excel, men gætter på du bruger VB.NET - du kan overveje hvad det vil give dig af mere funktionalitet/performance at skifte til C#. Der findes flere platforme der gør det nemt at eksekvere "trading-relateret" C# kode, mit bedste bud er NinjaTrader.

Det er en spændende rejse du har påbegyndt - nyd den :−)

Husk dette kinesiske ordsprog:
"People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it."



28/12 2009 01:23 fillandkill 123807



den her er lidt scary...
hun er dog lidt irriterende at høre på.. men absolut værd at se.
har lige downloaded Ninjatrader, og sidder og fifler lidt rundt.

skriv meget gerne kommentarer, og er der nogen der kender Ninjatrader, eller endnu bedre, bruger den, så er alt input velkomment, synes det ser interessant ud.





2/1 2010 21:24 renek 223966



Her Mr. Fill

Skriv endelig hvis du ahr spørgsmål til NJ.

Min mail står i profilen.



28/12 2009 08:56 TeamGarlic 023809



Hej Peter !

Dit Excel-ark må være rødglødende med den mængde data, som det har regnet sig igennem...

Men det er en interessant opgave du har stillet dig selv. Det er ikke til på daglig basis at skulle analysere så mange charts, hvor hovedparten intet nyt måtte have at berette.

I et eller andet omfang må man i så fald også gøre op med sig selv om man vil handle på daglige, ugentlige eller månedlige signaler for at gøre den opgave mindre. Jeg ved fra en kunde og kan se på mit arbejde, at algoritme-handel vinder mere og mere ind og spørgsmålet er lidt, hvor meget det kan få indflydelse på data og dermed vores signaler på daglig basis.

Omlægningen medio oktober af handel i de store svenske og finske aktier til Central CounterPart (CCP) har medført en stigning i handel på 75%. AlgoTrading er også mega-stort i USA.

Nå, det kørte lige lidt ud af et spor, som jeg pusler lidt med...

God bagjul og godt nytår herfra. Vi snakkes ved :−)

mvh Lars Bech



28/12 2009 13:04 JensH 123811



Spændende indlæg.

Problemet er jo grundlæggende at forudsige hvordan andre vil handle en aktie.
Så selv om man tror at en aktie er i bund (som jeg f.eks. troede med genmab i omkring 100-120) så er det fuldstændig ligemeget hvis der er nogle som vil sælge (eller købe) af en eller anden årsag. Og dem som vil sælge eller købe lægger alt det røg ud de kan komme afsted med for at snyde de andre handlere.

For at kunne beregne lidt omkring hvilken aktie der stiger eller falder skal man derfor vide hvem der har planer for aktien og hvilken strategi de har.

Er der nogle der har ideer til hvordan man kan få lovlige hints om dette - så skriv det endelig her på siden :)



28/12 2009 14:50 TeamGarlic 123814



Hej Jens

Det kan du ikke finde nogen steder. Du kan måske hælde lidt til, hvad analytikerne skriver, men ingen siger, at alle kunderne hos en børsmægler følger dennes råd.

Man kan sige, at TA faktisk fortæller dig om planerne - nemlig modstands- og støtteniveauer på alle trends (tid). Investorerne kan jo undervejs skifte mening og pengene kan skifte tidshorisont.

mvh Lars Bech



2/1 2010 20:07 Hanssing 623964



Hej Pegasus,

Kort intro:
Jeg legede lidt med i 2002, men skulle bruge opsparingen til huskøb, og har ikke siden været i markedet. I 2009 "tvang" en øget opsparing, ny selvforvalgtet pension, samt lave bankrenter mig i markedet igen. Og selvom jge er tilfreds med mine 25-30% forretning, så klarede underperformede mine handler som altid. OVeholdelse af ens stop-loss osv. gik ikke. Køb af volatile emner, og så ikke have tid til at kigge på dem i en hel uge -av.

Henad året begyndte jeg så småt at forsøge at lave lidt TA-strategi, og kigge på nogle charts og generer mine egne aflæste salgssignaler. Men det bliver hurtigt tidskrævende og meget hurtigt overfortolker man korte stokastiske udsving - og så får man stryg :−)

Jeg stillede mig selv en lille opgave på "silver-bullet" strategi i midten af december:
-------------------- citat ---------------------
Beat the market....

a) - DONE - Automatisk hentning historisk handels-data-filer via wget og linux-boks.
a.1) Til at starte med hentes de manuelt.

b) - DONE - Parsning

c) Generering af model med salg/køb signaler, evt. med flere niveauer.
c.1) som udgangspunkt kun enkelt aktie.
c.2) model kan evt. inkludere overordnet trends så som OMXC20-indeks?
c.3) kun med lukkekurser som udgangspunkt.

d) - DONE - script til beregning af afkast som funktion af købssignaler.
.1) scriptet skal kunne håndtere kurtage.
.2) scriptet skal anvende kurs-skæring imellem high/low købsdagen.

e) Optimering af købsmodel baseret på afkast.

f) Generering af dagligt script med købssignaler, baseret på lukkekurser.
--------------------------------------------

Ad a) & b) - dette troede jeg ville tage noget tid. Men det gjorede det ikke.
Dog skal man filterer de gamle data for splits og udbytter. Splits er klaret, men ikke udbytter.

ad c) Alle de første forsøg var noget nedslående. Jeg endte altid med dårligere resultat end køb&hold-strategi. Men har brugt mange CPU-timer på at teste lidrt forskellige metoder med forskillige parametre. MA, EMA, MACD, TRIX, naturligvis er de alle ret kraftigt modificeret, ligesom der er lavet regler for signalernes fortolkning. JEg har valgt af lave en "buteforce" afsøgning af metodernes parameter-rum altså en salg "fitning", og anvede de parametre som giver høest afkast. DEtte er problematisk idet der er en del outlies, i parameter-rummet som giver et godt fit, men som ikke repræsentere en god strategi.

Ad d) Se dette er interessandt. DEn del af projektet er udført, og antager at modellerne generer købssignaler baseret på forrige dags lukke-kurs, og at man handler på dette, sub-optimalt. Dvs. på handlesdagen, handles et sted imellem high/low, og pt. regner jeg med at jeg rammer 30% til den dårlige side. Dvs. køb sker til price=(70%*high+30%*low), og omvendt ved salg. Trading-delen håndterer også shorts for de akser som kan shortes, dog ikke med den forhøjede kurtage som man får ved Nordnet som jeg benytter til frie midler.
Idet jeg derved er "dårlig" så betyder dette også at hyppige skift i købs-salg signalerne afvises i fitningen af modellerne. OG modellernes signaler bliver helt automatisk langsigtede.

e) Ja det er jo blot fitningen. Det sker som skrevet bruteforce, og det tager TID! Der er en masse problemer omkring fitningen specielt at man finder "falske" optimale parametre, at modellerne overfitter støjen osv. MEn det er her arbejdet ligger.

f) Ja når overstående er lavet, er det jo muligt med lidt indsats at lave en daglig gennemgang af en portefølje. Samt enkelt vis analyse grafer for signalerne.

------------------------------

Nå hvad er jeg så nået frem til:
* Silver bullet? - nja tjaeee ikke rigtigt. Men dog noget som jeg vil anvende startende fra det nye år. Handlerne ender med at være LANGSIGTEDE.

* Alle aktier? - Absolut NEJ! JEg har kun arbejdet med aktier for OMXC20 da aktierne skal være likvide. Og selv i det likvide index, er der en masse aktier som opfører sig si tilfældigt med hurtige kurs-spring at TA-baseret handel underperformer, ligemeget hvor mange modeller man anveder, og hvordan men end fitter dem. I flæng kan nævnes TRYG, TOP, NOVO-B og NZYM-B.

* Kommer det til at du? Det kan jeg først svare på om et år :−)
- Altså hvis jeg holder fast, men det har indtil dags dato ikke været det jeg har været bedst til.....

* Hvad bliver afkastet? Ja, sålænge det overperformer en køb&hold-strategi er jeg sådanset tilfreds. Men jeg håber blot på 20% p.a. så er mit oprindelige mål egentligt nået. Ligeså vigtigt er at spredning forhåbenligt begrænser de lidt mere ekstreme udsving som jeg havde når jeg lod mig rive med :−)

Til sidst vil jeg lige slutte af med nogle signaler fra FLS som vist er en af de mest velegnede til dette:
------------------------------------------
Første er det beregnede afkast over perioden.
Dernæst resultatet af en Køb&Hold i hele perioden (market).
BTM = Beat the Market (Er ikke rigtigt regnet ud, blot differencen - jeg ved det).
FLS : BUY! xx1: 102.3 % Aktie: -34.7 % BTM: 137.0 %
FLS : BUY! xx2: 147.8 % Aktie: -34.7 % BTM: 182.5 %
FLS : BUY! xx3: 297.2 % Aktie: -34.7 % BTM: 331.9 %
FLS : BUY! xx4: 271.2 % Aktie: -34.7 % BTM: 305.9 %
FLS : BUY! xx5: 130.4 % Aktie: -34.7 % BTM: 165.1 %
FLS : BUY! xx6: 150.8 % Aktie: -34.7 % BTM: 185.5 %
FLS : BUY! xx7: 345.2 % Aktie: -34.7 % BTM: 379.9 %

Venligst
Hanssing



2/1 2010 21:24 renek 123965



Hej Hanssing

Velkommen til! Det er en interessant tilgang du har og du har arbejdet grundigt med det kan jeg se. Hvad med downside risiko og effektivitet - hvordan ser det ud? Hvor lang tid tilbage har du backtestet? De sidste 10 år har jo lammetævet B&H, mens 80'erne og 90'erne var B&H's årti. Spørgsmålet er hvordan de næste 10-20 år bliver og hvordan vores strategier kan indeholde dette.

Jeg går personligt ikke så meget op i at min tilgang skal slå B&H, men er langt mere interesseret i at give så lidt af min profit tilbage i markedet som muligt samtidig med at jeg undgår whipsaws. Det er stadig under udvikling :)



2/1 2010 22:21 Hanssing 423967



Hej og tak for de venlige ord.

Jeg har fittet og dermed backtestet (?) over to perioder.
År 2000 og frem til idag, hhv. primo år 2007 og frem til idag.
Nu er det jo god skik at man fitter på et datasæt og tester på nogle andre, men det har jeg atså ikke gjort (endnu). Men noget påvirkes for modellerne finder nogle gange vidt forskellige parametre imellem de to datasæt, hvilket ikke er mærkeligt. Men en del aktier giver godt afkast baseret på et fit for 2000-2009, selvom afkastet kun dækker 2007-2009 efterfølgende.

Metodemæssigt er jeg lige startet og som så mange projekter jeg starter på havde jeg ikke nogen planer om egentligt at føre det ud i livet, det er projekt-udviklingen der er interessandt (gæt på om jeg er ingeniør), i starten. Meen, det er alligevel gået så godt, og en kørsel for generer af dagens signaler tager ca. 30-40 sek. inklusive doanload af data - så alene tiden sparet.....

Jeg har ikke nogen estimater over følsomheden endnu, men hvis vi kigger på en given købs-stategi med en parameter f.eks. MA(n) [MovingAverage], så giver optimeringen af afkastet med hensyn til 'n' en del lokale optima. OG nogle af dem er tydelig vis mere robuste end andre, dvs. for nogle af de lokale optima er afkastet ikke voldsomt følsomt over for parameteren n (dA/dn er ikke høj), mens for andre er det ekstremt følsomt. Er afkastet meget følsomt, indikerer dette at fitning lige akurat fanger en optimal handel på en given dato, og at den optimale parameter er falsk. Men jeg er endnu ikke nået så langt at dette er filtreret fra. Så pt. har alle modeller blot deres "optimale" parametre.

Dernæst er der modellerne! En ting er at udregne et MA, eller flere. Men dernæst skal der jo opstilles en handels-strategi, og her ligger meget arbejde tilbage at teste. Men hold da k*ft hvor er det mange af ideerne der fører til fattigdom :−)

FOr modellerne jeg har brygget sammen kan jeg kun sige KISS-me-longtime! [KeepItSimpleStupid og langsigtet handel].

Jeg beklager, men jeg tillader mig at holde implementeringen privat, da anvendelsen af sådanne metoder af flere deltager til sidst resulterer i at metoderne ikke virker. Dernæst har jeg snart brugt mange timer hen over julen, og jeg vil desuden ikke være skyld i andres fattigdom end min egen......

MAn lærer altså også noget om TA ved at skrive alle algoritmerne fra bunden af selv, og se hvorledes forskellige ideer påvirker afkastet, så alene af denne grund har projektet givet mentalt afkast allerede :−)




3/1 2010 09:33 renek 123971



Hæ hæ - ja du er totalt ingeniør ;)

Jeg har gennem tiden haft kontakt med andre programmeringskyndige mennesker som også valgte at bygge algoritmerne op fra bunden når de bevægede sig over i aktiemarkedet. Det havde absolut en stor fordel på læringssiden.



4/1 2010 12:06 Pegasus 124009



Hej Hanssing og velkommen til!

Jeg kan ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, når jeg læser dine indlæg ;−)
Jeg er også selv ingeniør, og - som jeg også skrev i mit første indlæg - ser jeg det mere som en matematisk udfordring fremfor en potentiel pengemaskine, at lave disse modeller.

Jeg har en formodning om, at vi kommer til at udveksle lidt erfaringer i fremtiden, selvom det måske kun bliver på teoretisk plan.



4/1 2010 21:14 Hanssing 124045



Tjaae,

Lige nu er jeg allerede træt af projektet...
Men scriptet er kørt på baggrund af dagens lukkekurser, men der er jo ikke noget der skal handles :-(

Jeg har allerede nogen spørgsmål:

1) Kender I et sted hvor man kan tilgå historiske aktie-events pr. aktie. Dvs. splits, og dividender?

2) Hvorledes mener I man bør korrigere for disse? Selv mener jeg ikke man bør backteste med dividende-udbetaling, men derimod bagud-rettet skalerer aktiens kurs, idet fitning og signaler typisk kun er baseret på kurser. Dvs. udbytte udbetaling med efterfølgende fald i kurs, forstyrer de tekniske signaler.
Skala-faktoren er selvf. '(P-d)/P', P=Price, d=dividend.

Spørgsmål til de næste mange TA-diskussioner kommer jo nok til at dreje sig om aktievalg, modeller, og trading-strategier.

- Det ser jeg frem til.

Hanssing



23/1 2010 10:35 johnsen 024834



Hej Pegasus;
Hvordan går det med projektet? Nysgerrigheden styrer.



6/4 2010 20:49 Porter 227926



Hej Pegasus

Er du kommet videre med i dit arbejde med ovenstående model omkring skanning efter aktier udfra divergenser mellem aktiernes kurs og RSI? Jeg vil specielt gerne vide om der er kommet flere parametre til og om du har fundet nogle resultater mht. vægtningen mellem de enkelte glidende gennemsnit.

Jeg har for sjov i dag prøvet at lave en hurtig søgning i metastock efter aktier udfra ovenstående beskrivelse på C20 aktierne. Her kan jeg se at f.eks Novo Nordisk og Danisco pt. har divergenser på alle glidende gennemsnit undtaget 3 dages. Resultatet er vedhæftet som skærm dump. Kort forklaring: 1 tal i kolonnen betyder at der er divergens mellem kursen og RSI, 0 betyder at glidende gennemsnit og RSI kører i samme retning og -1 betyder at glidende gennemsnit og RSI konvergere imod hinanden.

TA, Teknisk Analyse model, ^OMXC20




7/4 2010 20:57 Porter 127983



Har rettet lidt til i min søgning da jeg faldt over at periode længderne skulle justeres lidt. Derudover har jeg tilføjet 2 kolonner som laver en simpel summering på antallet af divergenser / konvergenser for den enkelte aktie. De signaler som opstår på de længere perioder har efter min opfattelse større betydning end de helt korte signaler, men jeg er ikke kommet på noget som umiddelbart kan bruges som oplagte vægte i summeringen.

Hvis der er nogle input til vægtningen hører jeg gerne fra jer.

TA, Teknisk Analyse model, ^OMXC20




15/4 2010 15:40 renek 028220



Et wild shot Porter:

Hvad hvis du vægter dem ud fra performance. Hvis de korte divergenser giver en performance på lad os sige 45 ud af 100 (en skala vi lige har opfundet) og de lange på 75 ud af 100 kan de så ikke vægtes ud fra det? Performance kan du backteste historisk så og finde en eller anden fordeling. Som sagt: wild shot



15/4 2010 21:48 Porter 028230



Jeg vil prøve at tage det med, men tror at jeg ender op med et eller andet forholdsvist simpelt måske med udgangspunkt i fibo. ratios. Det væsentlige for mig her er nok at få øje på divergenserne, sådan at jeg kan være opmærksom på dem hos aktierne. Derefter bliver stoch., MACD, ADX og relativ performance ifht. markedet som bliver det styrende.



15/4 2010 14:28 Pegasus 328213



Hej Porter

En interessant vinkel; jeg må vist hellere se at få pakket min metastock ud og få den installeret

Du spørger, om jeg er kommet videre...det er jeg da, og jeg var så "heldig" at blive inviteret med til Fyens Stiftstidendes aktiespil som VIP'er, at jeg måtte lave en specialudgave af mit program, som det så ud primo februar.

Selve regnearket bliver lagt ud på min hjemmeside snarest (=få dage), men allerede nu ligger der en mini-vejledning.
Tjek forløbet på www.pointfigure.dk/fsblog.asp

Bortset fra det så arbejder jeg allerede nu på en multi-indikator-model, som rent faktisk virker!
En nærmere præsentation følger, når jeg får den pudset lidt af



15/4 2010 15:33 renek 228218



Hej Pegasus

Jeg venter spændt på at kunne downloade programmet her i weekenden!

Arbejder selv med et system som kan trades mekanisk, men som jeg nok hellere vil anvende som et "decision support system". Det har indtil videre i backtests en uovertruffen performance når man handler SPY med det, så jeg er gået igang med at paptertrade det.

Mere om det her:

http://rkhanen.blogspot.com/2010/03/bloggen-genabner-maske-snart-igen.html#links

http://rkhanen.blogspot.com/2010/03/jeg-har-faet-en-lang-rkke-positive.html#links



15/4 2010 15:37 renek 128219



Glemte lige lidt grafik

TA, Teknisk Analyse model, ^OMXC20




15/4 2010 21:55 Porter 028231



Hej Pegasus,

Glæder mig til at se dit arbejde. Din erfaring er stor indenfor TA feltet, så der er jo altid nogle guldkorn at samle op for os andre !!.

Hvis du har metastock liggende, så kan jeg egentlig kun anbefale at få den installeret. Kombinationen af lækre grafer samt muligheden for at søge efter aktier udfra bestemte TA kriterier, gør det rigtig lækkert set med mine øjne. Når det så samtidig er pakket ind i et simpelt og bruger venligt interface, ja så er resultatet ihvertfald for mit vedkommende at jeg både sparer en masse tid samtidig med at jeg får lavet nogle søgninger som jeg ellers aldrig ville få gjort.



16/4 2010 01:43 hall 028234



Bliver spændende at se



18/4 2010 00:02 Pegasus 028288



Så er regnearket tilgængeligt på www.pointfigure.dk/fsblog.asp

Have Fun!
//Pegasus



TRÅDOVERSIGT

23735 Automatisering af handler
23/12 00:53 Pegasus 14

























28219 Glemte lige lidt grafik..
15/4 15:37 renek 1


28234 Bliver spændende at se..
16/4 01:43 hall 0