Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En vej ind i investeringsverdenen


34440 Mykland 5/10 2010 12:28
0
Oversigt

Hej alle ProInvestorer

Jeg blev ansat som forsikringselev for 2½ måned siden. Siden da har elevpladsen, kun skuffet mig. Under ansættelsen blev der lovet guld og grønne skove, men nu hvor virkeligheden melder sig, har det vist sig at jeg er endt i en afdeling, uden styr på tingene.
Chefen (også elevansavarlig) er aldrig til at få fat på og der er en generel negativ stemning i afdeling. Derudover er det en lang række ting, som heller ikke fungerer ved min elevplads.

Når jeg snakker med folk jeg kender der sidder som elever i andre brancher og andre steder, har de en langt mere spændende arbejdsdag, hvor de tilmed også får lov til at bruge hovedet. (bank-, shipping- og ejendomsmægler-elever)


Investering og handel har altid fanget min interesse. Jeg blev foreslået valutadealer for et par år siden, af et familiemedlem der syntes det lød som noget lige for mig.
(Hun sad selv i FIH på daværende tidspunkt)

Derfor har jeg spekuleret meget siden skuffelsen over nuværende elevplads meldte sig, om jeg for alvor skulle prøve kræfter med investering.


Hvis man f.eks. ville arbejde som valutahandler, børsmægler eller lign., hvad er så den fornuftigste vej. (hvis man kan sige det sådan)
Jeg er ikke 100 pct. afklaret endnu, omkring hvilket slags investeringsjob jeg finder mest interessant. Flere jobideer er mere end velkommen.

Jeg har tænkt på at læse på fuldtid igen, f.eks. ved at tage en bachelor.

Er der evt. nogen der har et forslag til den mest anvendelige bachelor, til brug i denne branche?


Derudover har jeg tænkt på at starte som elev i en bank i stedet. Og så den vej, uddanne og arbejde mig op gennem hierarkiet. (supplere med HD1+HD2 eller akademiuddannelsen i finansiel rådgivning +HD2)

Jeg står lidt som et stort spørgsmålstegn og jeg håber derfor i kan give mig lidt råd, til en vej ind i denne del af finansverdenen.

Mvh. Mykland






5/10 2010 12:38 034441



Der er flere muligheder....

Mange af dem nævner du selv.

Ellers er der Cand. Polit (CPH)
Cand. Oecon (AAR)

og så den der oftest kaldes børsmægler uddannelsen cand. merc. fir.




5/10 2010 13:06 Dayne 034444



Forskellen på en bachelor i økonomi (polit.) og en bachelor i almen erhvervsøkonomi (HA) er at økonomibacheloren fokuserer på mikro- og makroøkonomi, samt økonometri. HA fokuserer mere på finansiering og regnskab, men har også mikro, makro og økonometri med, dog på et lavere niveau.

Polit. giver dig en utrolig stærk analytisk balast overordnet set, men giver dig ikke mange muligheder for at fordybe dig i det finansielle på bachelorniveau vel at mærke. Det er muligt at tage en finansiel overbygning så du kan blive Cand.Polit. i finansiering.
HA giver en lidt mere praktisk tilgang til analyse med fokus på netop regnskab og finansiering. Her er overbygningsmulighederne store, hvor cand.Oecon, M.Sc in apllied economics and Finance, og Cand.Merc.FIR vist er de mest oplagte på CBS.

Hvis du står mellem valget af de 2, tror jeg derfor det er vigtigt du gør op med dig selv hvad du vil have ud af uddannelsen, frem for hvad du kan blive bagefter. Begge uddannelser forsyner den finansielle sektor betragteligt sammenlignet med andre uddannelser, så arbejdsgiveren kender også dine kompetencer.

Jeg har tidligere læst polit. og læser nu HA Almen. De overordnede beskrivelser af uddannelserne er taget på bachelorniveau ud fra hvordan uddannelserne i København er skruet sammen. Det er næsten helt sikkert at økonomi og HA Almen ikke er de samme i Århus.



5/10 2010 13:17 RuneBJensen 034445



Hej Mykland

Som elev i et forsikringsselskab skal du næsten det samme læsestof igennem som i et pengeinstitut, Så lad være med at skifte. Der er mange pengeinstitutter som hvor den elevansvarlige er en klaphat og ikke har styr på noget, så jeg tror ikke at det hjælper at skifte, i så fald du vælger at skifte starter det først hold på til næste år som elev. Jeg ved fra min tidligere arbejdsplads at elever er ved at være en uddød race, man er gået mere over til at tage finansøkonomer ind efter de har et lidt større baggrundsvinden omkring den finansielle verden. Hvis du vælger at arbejde dig op så skal du jo først igennem 2 år som elev og så 3 år på akademi uddannelsen og derefter 2 år på HD 2 del. Hvad du kunne gøre er at starte finansøkonom udd. Og hoppe direkte til HD derved springer du 2 års elevtid over. Hvis du gerne vil ind som dealer eller lign. er mindste krav HD 2 del.
Held og lykke

Mvh RBJ



5/10 2010 14:27 Mykland 034448



Tak for svarene, det var perfekt. Så er der lidt mere at gå videre med.

Er der andre der har nogle ideer og svar, må i meget gerne skrive.

Sætter stor pris på jeres svar.




5/10 2010 14:38 Hegu 034449



Lars Tvedes ansættelsesprincipper, er at finansfolk skal 1) være ekstremt intelligente og 2) helst ikke have en økonomisk uddannelse. Læs eventuelt hans nye bog Mykland. Her kan du finde masser af inspiration.

Med venlig hilsen

Hegu



5/10 2010 14:49 renek 034451



Hmmm ja. Tag en finansuddannelse og tag så en anden uddannelse i modsatte grøft for at "aflære" det man lærte på Handelshøjskolen Det kan varmt anbefales Mykland. Man behøver ikke altid gå den lige vej igennem skoven



5/10 2010 15:23 Mykland 034456



rkhanen

Det kunne selvfølgelig også være en mulighed.
Vil bare gerne sikre mig, at jeg har mulighed for at kunne blive ansat i ovennævnte job, når jeg når ud på den anden side af 'skoven'.

Men det er måske også en meget fornuftig tilgang at have, til ens jobmål.



5/10 2010 15:41 renek 034457



Uha uha - det var mest ment ironisk og som en parodi på mit liv Jeg er kommet godt fra det, men jeg kan ikke garantere at andre også vil.



5/10 2010 15:59 collersteen 134458



Ja, det kan stærkt anbefales ikke kun at belave sig på hvad der foregår indenfor murene i CBS-betonghettoen.

Hvordan det så sker i praksis er helt åbent.... en fornuftigt studiejob kunne være en af mange muligheder.



5/10 2010 15:19 Mykland 034455



Har faktisk netop bestilt bogen i går aftes.
Ville være fantastisk, hvis den kan bidrage lidt til de valg jeg står overfor at skulle træffe :-D



5/10 2010 18:36 oneofakind 034464



Umiddelbart virker 2½ måned ikke som længe nok til at beslutte sig for at skifte "spor" i sin uddannelse. En dårlig elevplads kan evt. udskiftes med en bedre.. har du modet.. så tag det op! og se, om du evt. kan omplaceres til en afd. med mere overskud og bedre arbejdsmiljø!
Det er også vigtigt for selskabet at eleverne trives, så derfor vil de jo nok være lydhøre overfor de "fremmede øjne".. forudsat du præsenterer dine overvejelser og oplevelser på en respektfuld måde!

Held og lykke, uanset hvad du vælger!

mvh.



5/10 2010 19:04 anmik 034465



og så måske bare et rent "menneskesvar" fra en halvgammel kone :−) .. med mindre du er så afklaret at du er parat til en evt konflikt .. grænsende til faren for at risikere din elevplads .. skal du nok nøje overveje, hvordan du formulerer dig .. "verden" er meget, meget lille når det kommer til stykket .. rigtig mange læser med herinde og alle, kender alle .. bare det .. og så .. om du HAR udtømt alle dine egne muligheder for at påvirke din elevplads/tid i en positiv retning ?



5/10 2010 19:21 renek 034466



Hvad pokker Anmik!? Velkommen til



5/10 2010 19:43 anmik 234467



taaakkk .. :−) men har faktisk læst med i nogen tid efterhånden .. .. ellers har jeg aktiemæssigt holdt lav profil over sommeren, fordi jeg erhvervsmæssigt har haft travlt og fordi jeg syntes markedet var lidt mere kompliceret end det gave-bods-marked, jeg var så heldig at starte op i, primo 2009. For ca. 3 uger siden gik jeg så igang igen .. har specielt de sidste dage købt op i Mærks a-b (som perler på en snor ss), lidt neuro og genmab og selvfølgelig Torm fra morgenstunden af .. .. så nu læner jeg mig tilbage og nyder aftenens US-show .. og glæder mig til bare at læse med herinde .. og hygger i øvrigt med bare at være den glade amatør, jeg nu er ..



TRÅDOVERSIGT