Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Invester kun i virksomheder du kender godt


37426 MadsK 29/12 2010 16:04
6
Oversigt

Artikel fundet på ingeniøren, som vi alle burde læse. Man burde i hvert fald have størstedelen af sine aktier i aktier/brancher man kender til:

Fysikerens råd: Invester kun i virksomheder du kender godt

Thomas Grønlund Nielsen bruger sin tekniske naturvidenskabelige baggrund og investerer i mikroteknologi-virksomheder, hvor han forstår teknologien. Halvdelen af investeringerne er i kinesiske virksomheder, der er upåvirkede af forbrugsmønstre i den vestlige verden.

Af Jens Ramskov, søndag 19. dec 2010 kl. 15:00

Stadig flere med teknisk eller naturvidenskabelig baggrund finder job i finansverdenen, hvor deres store viden og indsigt i dataanalyse og modellering af komplekse systemer udnyttes til tekniske analyser.

Men det hører dog stadig til undtagelserne, at ingeniører og cand.scient.er tager de egentlige investeringsbeslutninger. Det er som hovedregel handelshøjskoleuddannede aktieanalytikere og investeringsrådgivere, der ikke brillerer med en dyb teknisk forståelse, der bestemmer, hvor investeringsfonde og -selskaber skal placere deres midler.

Og det er en klar fejl, at den tekniske kompetence spiller så ringe en rolle - selv for aktieinvesteringer i teknologibranchen, mener Thomas Grønlund Nielsen, der med en baggrund som fysiker er direktør og medejer af investeringsselskabet Upstream Invest.

Han har nu sat sig for at vise, at man med en indgående teknisk forståelse og en holistisk forståelse af virksomheden kan få større afkast end markedet generelt.

»Skal man opnå de størst mulige afkast, skal man fokusere sine investeringer i relativt få virksomheder, som man kender godt,« lyder hans råd.
Lyt til Warren Buffett

Det er en investeringsfilosofi, han har hentet fra den amerikanske investeringsguru Warren Buffett, der kun sætter sine penge i 10-12 aktier.

Filosofien strider mod en traditionel opfattelse af, at man bør have en portefølje, der indeholder et repræsentativt udsnit af alle aktier - dvs. måske flere end 100 aktier.

»Til trods for, at alle kender til Buffetts principper og de resultater, han har opnået, er det forbavsende så lidt, principperne bruges i praksis,« siger Thomas Grønlund Nielsen.

Upstream Invest investerer udelukkende i virksomheder, der arbejder med 'grøn' mikroteknologi i relation til solceller, batterier, LED og atomkraft. I Buffet-stil udvalgte han i slutningen af 2008 ti virksomheder, som stadig udgør porteføljen i Upstream Invest.

Virksomhederne arbejder alle med teknologier, som ligger tæt på de områder, som Thomas Grønlund Nielsen tidligere har beskæftiget sig med hos Asea Brown Boveri i Schweiz, JDS Uniphase i Canada og NKT Photonics i Danmark - og derfor har teknisk indsigt i.

Mikroteknologi behøver dog ikke nødvendigvis at betyde små mængder. Selskabet China Sun Group, som Upstream Invest har i sin aktieportefølje, producerer anodematerialer til lithium-ion batterier og havde sidste år en produktion på 1.300 ton.
Investeringshorisiont på 3-5 år

Thomas Grønlund Nielsen er uddannet som cand.scient. i fysik fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet i 1996, men i praksis har han arbejdet som ingeniør inden for elektrooptik.

»Jeg har altid villet se resultater af teknologien og har arbejdet i flere år med at overføre projekter til masseproduktion«, siger han.

Investeringsselskabet har han bl.a. stiftet sammen med sin far, Jørgen Grønlund Nielsen, der er uddannet cand.merc., og som har haft flere topposter i danske virksomheder inden for biotek, telekommunikation og it.

Selskabskonstruktionen er skruet sådan sammen, at Thomas Grønlund Nielsen kun får løn, hvis afkastet er større end seks procent.

»Princippet er no cure, no pay,« forklarer han.

I det første regnskabsår, der dækker perioden 8. oktober 2008 til 31. december 2009, steg kursen på Upstream-aktien - beregnet ud fra den indre værdi - fra 1.050 kr. til 2.059 kr. Heri er indregnet en bonus på 304.000 kr. til Thomas Grønlund Nielsen, som dog først kommer til udbetaling i slutningen af 2011.

Det står allerede klart nu, at regnskabet for 2010 langtfra vil byde på samme flotte resultat. Thomas Grønlund Nielsen pointerer dog, at investorerne skal regne med en tidshorisont på mindst tre-fem år.
Kina dikterer udviklingen

Halvdelen af Upstream Invests investeringer er lagt i Kina, og det er en helt bevidst strategi:

»Når man skal investere i dag, skal man ikke som tidligere spørge: 'Hvad vil den amerikanske forbruger gerne købe?' For den amerikanske forbrugers epoke har toppet og går nu efter alt at dømme hastigt nedad. Man skal spørge: 'Hvad vil den kinesiske regering gerne købe?' Og i anden omgang: 'Hvad vil kinesiske og asiatiske forbrugere gerne købe?',« siger Thomas Grønlund Nielsen.

Og netop grøn teknologi er en ny megatrend, som kineserne vil efterspørge i stor stil, mener han. Da kineserne også efter hans opfattelse generelt er de bedste til at omsætte ny teknologi til masseproduktion, er halvdelen af virksomhederne i porteføljen kinesiske.

»Kineserne har viljestyrke og sult,« fremhæver Thomas Grønlund Nielsen.
Undgå flokmentalitet

Ud over de ti virksomheder, som i øjeblikket indgår i Upstream Invests portefølje, har han en snes andre virksomheder i kikkerten med henblik på mulige investeringer.

Foruden teknologisk formåen lægger Thomas Grønlund Nielsen vægt på topledelsens kvaliteter. Den skal udvise godt købmandskab og undgå at følge en flokmentalitet i branchen.

I porteføljen indgår to solcelleproducenter, en kinesisk og en tysk.

Når han har valgt at lægge investeringerne i den store tyske solcelleproducent Solarworld og ikke konkurrenten Q-cell, skyldes det ikke mindst Solarworlds chef og grundlægger Frank Asbeck, som er en 'bondesnu købmand', som ikke er bange for at gå egne veje, forklarer han.

Tyndfilm-solceller blev for få år siden spået stor vækst, og det fik en lang række af de store etablerede firmaer til at investere store beløb i produktionsudstyr til tyndfilmsolceller, men forventningerne til tyndfilmsolcellerne blev ikke nået. Og i modsætning til mange af sine konkurrenter har Solarworld netop holdt sig fra tyndfilmsolcellerne.

Frank Asbeck holdt fast i udelukkende at producere solceller baseret på krystallinsk silicium, og det er efter Thomas Grønlund Nielsens opfattelse en af forklaringerne på, at Solarworld har leveret meget bedre økonomiske resultater end Q-cell. Det samme gælder kinesiske Trina Solar, som Upstream Invest også har aktier i.

»Nu er tyndfilm-euforien forsvundet. Solarworld og Trina Solar gjorde klogt i ikke at følge flokmentaliteten i branchen,« siger han.

Thomas Grønlund Nielsen eftersøger konstant ledelser, der tør tage samme type beslutninger, og som er villig til at bakke dem op med deres egne penge.

Kilde:

http://ing.dk/artikel/114950-fysikerens-raad-invester-kun-i-virksomheder-du-kender-godt



30/12 2010 02:52 CRANBERGER 037431



helt ærligt! er jeg den eneste der får krampe i maven af det kolort der...



30/12 2010 13:39 le 037444



nej, men jeg vil medgive at man med en teknisk baggrund bedre kan vurdere teknologi aktier end de fleste andre

jeg er jo selv civilingeniør og HD samt PH.D i computer modelling omkring konjunkturforhold mm

men jer er helt uenig i at man kun skal købe få aktier og køber selv flere hundrede aktier i samme protefølje

man skal ikke falet på halen over buffett, han er ikke så dygtig, som man vil gøre ham til, han var heldig da han efter anden oliekrise købte stort op i de ikke cykliske forbrugs og pharma aktier, der steg pga desinflation og lang tids rentesænkning






30/12 2010 13:41 le 137445



jeg mener også at den sygelige interesse for at diskutere de mindste detailler om en enkelt aktie her på de danske chatboards er helt forkert

man skal bare vide hvordan virksomheden er placeret branchemæssigt og landemæssigt og placering i konjunkturcyklen og så et langstidschart på 20-30 år og så lidt om egenkapital og gæld

alle de mange detailler er spild af tid



30/12 2010 15:58 TeamGarlic 137449



Hej Le
Jeg kan godt følge dig i din tankegang, som til dels bunder i hvor meget tid man kan bruge på alverdens detaljer, mens det er de store linier, som tæller. Hvis der blev sat timepris på antallet af timer forbrugt på de små detaljer var det så stadig en god investering ?

En udfordring for en lille investor som mig er at omkostningerne dræber afkastet, hvis jeg skal sprede mig over så mange aktier i en portefølje. Det kræver sin portefølje at kunne gøre det.
Så er man overladt til enten indeks-fonde eller investeringsforeninger og aner så ikke om fondsmanageren rammer plet med sine investeringer i den ønskede sektor.

Dit input er velkomment
Og godt nytår i øvrigt



31/12 2010 01:15 le 137463



jeg har også mindre depoter, hvor jeg selvfølgelig kun har omkring 20 - 30 aktier f.ex. depoter på ½ mio kroner hvor jeg så har for ca 20.000 kroner i hver aktie, og de kører ligeså godt som dem hvor jeg har flere hundrede aktier

her er et depot, der er mit mindste depot på ca 350.000 kroner, 43 aktier, værdien er 350.000, på bunden i februar 2009 var det kun 30.000, altså mere end 1000% forrentning, her ligger jeg meget i stykstørrelser på 5-7.000 kroner på e-trade, det koster ikek noget særligt at handle bemærk at de største gevinster er på aktier, jeg allerede har solgt, så depotudskriften siger ikke noget om afkastet, men det er for at gøre det virkeligt for dig at se min beholdning, jeg sætter jo pris på din positive holdning og vil gerne prøve at lære fra mig

Kontant Købekraft Mark. værdi Totalt i Valuta DKK SEK USD EUR
103.684,57 DKK 103.684,57 DKK 20.843,00 DKK 124.527,57 DKK
1.049,36 SEK 1.049,36 SEK 17.700,00 SEK 18.749,36 SEK
0,00 USD 0,00 USD 36.398,70 USD 36.398,70 USD
0,00 EUR 0,00 EUR 1.000,00 EUR 1.000,00 EUR
Total 351.358,64 DKK


Vis Enkel
Vis Detaljeret Vis G/T Beløb Vis G/T Procent
Opdater
Position Anskaffelsesværdi Anskaffelsesværdi
Markedsværdi Gevinst/Tab Gevinst/Tab (DKK) Gevinst/Tab (%) Fordeling
Kursændring i dag
Papirnavn Pos. Antal Kurs Valutakurs
Værdi (DKK) Kurs Værdi (DKK) Total (DKK) Total (%) Kurs Valuta Total

Atlantic Petroleum P/F L 30 219,00 —
6.570,00 217,00 6.510,00 -60,00 -0,91% -60,00 0,00 -60,00 -0,91% 0,00% -0,91% 1,85%
0,00 (0,00%)
Bang & Olufsen B L 80 63,00 —
5.040,00 58,00 4.640,00 -400,00 -7,94% -400,00 0,00 -400,00 -7,94% 0,00% -7,94% 1,32%
0,00 (0,00%)
Topsil Semiconducter Materials L 3.000 1,20 —
3.600,00 1,47 4.410,00 810,00 22,50% 810,00 0,00 810,00 22,50% 0,00% 22,50% 1,26%
0,00 (0,00%)
Vestas Wind Systems L 30 160,20 —
4.806,00 176,10 5.283,00 477,00 9,93% 477,00 0,00 477,00 9,93% 0,00% 9,93% 1,50%
0,00 (0,00%)
Subtotal
20.016,00 20.843,00 827,00 4,13% 827,00 0,00 827,00 4,13% 0,00% 4,13% 5,93%

SEK/DKK: 0,827883
Micronic Mydata AB L 1.000 15,15 0,774096
11.727,56 17,70 14.653,53 2.925,97 24,95% 1.973,95 952,02 2.925,97 16,83% 8,12% 24,95% 4,17%
0,00 (0,00%)
Subtotal
11.727,56 14.653,53 2.925,97 24,95% 1.973,95 952,02 2.925,97 16,83% 8,12% 24,95% 4,17%

USD/DKK: 5,601000
A C MOORE ARTS & CRAFTS INC COM L 700 2,310057 5,464274
8.835,95 2,46 9.644,92 808,97 9,16% 573,53 235,44 808,97 6,49% 2,66% 9,16% 2,75%
0,00 (0,00%)
AEHR TEST SYSTEMS COM L 1.200 1,373975 5,325323
8.780,23 1,25 8.401,50 -378,73 -4,31% -792,25 413,52 -378,73 -9,02% 4,71% -4,31% 2,39%
0,00 (0,00%)
AETRIUM INC COM L 800 2,022713 5,294075
8.566,71 2,25 10.081,80 1.515,09 17,69% 962,62 552,47 1.515,09 11,24% 6,45% 17,69% 2,87%
0,00 (0,00%)
ANADIGICS INC COM L 250 3,7599 5,033204
4.731,09 6,92 9.689,73 4.958,62 104,81% 3.976,33 982,29 4.958,62 84,05% 20,76% 104,81% 2,76%
0,00 (0,00%)
AXT INC COM L 300 2,416213 5,682053
4.118,72 10,52 17.676,76 13.558,06 329,18% 13.813,87 -255,80 13.558,06 335,39% -6,21% 329,18% 5,03%
0,00 (0,00%)
BEAZER HOMES USA INC COM L 120 4,1799 5,535400
2.776,49 5,42 3.642,89 866,39 31,20% 823,72 42,67 866,39 29,67% 1,54% 31,20% 1,04%
0,00 (0,00%)
BROOKS AUTOMATION INC COM L 200 8,1999 4,978101
8.163,99 9,23 10.339,45 2.175,46 26,65% 1.025,59 1.149,87 2.175,46 12,56% 14,08% 26,65% 2,94%
0,00 (0,00%)
CALLAWAY GOLF CO COM L 100 8,3395 5,700400
4.753,85 8,20 4.592,82 -161,03 -3,39% -79,52 -81,51 -161,03 -1,67% -1,71% -3,39% 1,31%
0,00 (0,00%)
CONEXANT SYSTEMS INC COM NEW L 800 2,1449 5,529889
9.488,85 1,65 7.393,32 -2.095,53 -22,08% -2.189,39 93,87 -2.095,53 -23,07% 0,99% -22,08% 2,10%
0,00 (0,00%)
DATARAM CORP COM PAR $1 L 500 1,5994 5,700500
4.558,69 1,57 4.396,79 -161,90 -3,55% -83,80 -78,11 -161,90 -1,84% -1,71% -3,55% 1,25%
0,00 (0,00%)
DRYSHIPS INC SHS L 120 7,08 4,987900
4.237,72 5,37 3.609,28 -628,44 -14,83% -1.023,52 395,08 -628,44 -24,15% 9,32% -14,83% 1,03%
0,00 (0,00%)
ELECTROGLAS INC COM L 400 4,50 6,269998
11.286,00 0,0032 7,17 -11.278,83 -99,94% -11.277,97 -0,86 -11.278,83 -99,93% -0,01% -99,94% 0,00%
0,00 (0,00%)
ELTEK LTD ORD L 800 1,2697 5,576550
5.664,44 1,5199 6.810,37 1.145,93 20,23% 1.116,20 29,73 1.145,93 19,71% 0,52% 20,23% 1,94%
0,00 (0,00%)
EMCORE CORP COM L 700 1,08 4,981799
3.766,24 1,10 4.312,77 546,53 14,51% 69,75 476,78 546,53 1,85% 12,66% 14,51% 1,23%
0,00 (0,00%)
FSI INTL INC COM L 200 1,18992 5,016774
1.193,91 4,47 5.007,29 3.813,40 319,40% 3.291,10 522,30 3.813,40 275,66% 43,75% 319,40% 1,43%
0,00 (0,00%)
HEELYS INC COM L 200 2,0899 5,135295
2.146,45 3,23 3.618,25 1.471,80 68,57% 1.170,95 300,85 1.471,80 54,55% 14,02% 68,57% 1,03%
0,00 (0,00%)
HKN INC COM L 90 18,222222 5,495800
9.013,11 3,451 1.739,61 -7.273,50 -80,70% -7.306,17 32,67 -7.273,50 -81,06% 0,36% -80,70% 0,50%
0,00 (0,00%)
HOT TOPIC INC COM L 100 5,84 5,537900
3.234,13 6,44 3.607,04 372,91 11,53% 332,27 40,64 372,91 10,27% 1,26% 11,53% 1,03%
0,00 (0,00%)
HUTCHINSON TECHNOLOGY INC COM L 150 3,469983 5,534400
2.880,64 3,90 3.276,59 395,93 13,74% 356,97 38,96 395,93 12,39% 1,35% 13,74% 0,93%
0,00 (0,00%)
ISONICS CORP COM NO PAR L 125 9,16 5,732300
6.563,48 0,0017 1,19 -6.562,29 -99,98% -6.562,27 -0,03 -6.562,29 -99,98% 0,00% -99,98% 0,00%
0,00 (0,00%)
JAMBA INC COM L 300 1,869933 5,007953
2.809,36 2,31 3.881,49 1.072,13 38,16% 661,15 410,98 1.072,13 23,53% 14,63% 38,16% 1,10%
0,00 (0,00%)
KRISPY KREME DOUGHNUTS INC COM L 300 3,6699 5,074104
5.586,44 7,20 12.098,16 6.511,72 116,56% 5.373,63 1.138,10 6.511,72 96,19% 20,37% 116,56% 3,44%
0,00 (0,00%)
LTX-CREDENCE CORP COM NEW L 133 4,210526 5,425100
3.038,06 7,38 5.497,61 2.459,55 80,96% 2.286,90 172,65 2.459,55 75,27% 5,68% 80,96% 1,56%
0,00 (0,00%)
NAUTILUS INC COM L 300 1,379967 5,536550
2.292,08 1,77 2.974,13 682,05 29,76% 647,83 34,22 682,05 28,26% 1,49% 29,76% 0,85%
0,00 (0,00%)
OCLARO INC COM NEW L 100 9,80 5,614100
5.501,82 13,04 7.303,70 1.801,89 32,75% 1.818,97 -17,08 1.801,89 33,06% -0,31% 32,75% 2,08%
0,00 (0,00%)
PARKER DRILLING CO COM L 200 4,5395 5,669300
5.147,16 4,50 5.040,90 -106,26 -2,06% -44,79 -61,47 -106,26 -0,87% -1,19% -2,06% 1,43%
0,00 (0,00%)
PARLUX FRAGRANCES INC COM L 500 1,988 5,218348
5.187,04 2,93 8.205,47 3.018,43 58,19% 2.457,84 560,58 3.018,43 47,38% 10,81% 58,19% 2,34%
0,00 (0,00%)
PATRICK INDS INC COM L 550 2,007654 5,494147
6.066,69 1,84 5.668,21 -398,48 -6,57% -506,62 108,13 -398,48 -8,35% 1,78% -6,57% 1,61%
0,00 (0,00%)
RAMTRON INTL CORP COM NEW L 250 3,846 5,577450
5.362,72 3,27 4.578,82 -783,90 -14,62% -803,15 19,25 -783,90 -14,98% 0,36% -14,62% 1,30%
0,00 (0,00%)
SIRIUS XM RADIO INC COM L 1.000 0,6367 4,984906
3.173,89 1,625 9.101,63 5.927,74 186,77% 4.926,58 1.001,15 5.927,74 155,22% 31,54% 186,77% 2,59%
0,00 (0,00%)
SUPREME INDS INC CL A L 200 2,43995 5,534400
2.700,73 3,10 3.472,62 771,89 28,58% 730,60 41,29 771,89 27,05% 1,53% 28,58% 0,99%
0,00 (0,00%)
TAITRON COMPONENTS INC CL A L 500 1,32 5,576150
3.680,26 1,62 4.536,81 856,55 23,27% 836,42 20,13 856,55 22,73% 0,55% 23,27% 1,29%
0,00 (0,00%)
TEGAL CORP COM NEW L 700 1,2699 5,212699
4.633,72 0,5198 2.037,98 -2.595,74 -56,02% -2.737,03 141,29 -2.595,74 -59,07% 3,05% -56,02% 0,58%
0,00 (0,00%)
TOWER SEMICONDUCTOR LTD ORD L 700 1,2599 5,212697
4.597,23 1,40 5.488,98 891,75 19,40% 511,21 380,54 891,75 11,12% 8,28% 19,40% 1,56%
0,00 (0,00%)
TRANSWITCH CORP COM NEW L 500 2,1976 5,577500
6.128,56 2,19 6.133,10 4,54 0,07% -21,19 25,73 4,54 -0,35% 0,42% 0,07% 1,75%
0,00 (0,00%)
Subtotal
180.666,45 203.869,15 23.202,70 12,84% 14.336,36 8.866,32 23.202,70 7,94% 4,91% 12,84% 58,03%

EUR/DKK: 7,439650
BE SEMICONDUCT ORD L 200 3,14 7,457096
4.683,06 5,00 7.439,65 2.756,59 58,86% 2.774,04 -17,45 2.756,59 59,24% -0,37% 58,86% 2,12%
0,00 (0,00%)
Subtotal
4.683,06 7.439,65 2.756,59 58,86% 2.774,04 -17,45 2.756,59 59,24% -0,37% 58,86% 2,12%

Total
217.093,07 246.805,33 29.712,26 13,69% 19.911,35 9.800,89 29.712,26 9,17% 4,51% 13,69% 70,25%





31/12 2010 14:38 vouskootia 037475



Som civilingeniør, HD, og Ph.d så er det vel fag detaljer du bruger din viden på? jeg forstår ikke helt hvad du mener om det er godt/skidt med at kunne vurdere en aktie i detaljer eller om det er bedre blot at kigge overordnet og i cycles/sektorer?

Den Ph.d. afhandling du har lavet omkring computer modelling af konjunkturforhold - er det en som er offentlig tilgængelig og som man må læse? det er noget som jeg selv har stor interesse i (jeg laver websitet http://aktiehaj.dk/ hvor jeg gerne vil til at udvide med modeller ud fra de dataserier jeg nu har, og havde planlagt at kigge på noget med et neurale net til forudsigelse af tal ud fra sammenhængene, men juleferien blev pludselig for kort)



1/1 2011 11:08 insideren 137482



alle phd afhandlinger er frit tilgaengelige, saa det er bare at soege på dem,forudsat at den findes og ikke er virtuel, naturligvis



3/1 2011 19:55 CRANBERGER 137542



le - jamen så har vi meget den samme top-down tilgang til investering. Jeg kan godt se en pointe i efterfølgende at polerer med noget bottom-up. (Top-down, bottom-up)i form af fundamental analyse evt suppleret me TA for timing. Men som andre er indepå her, så tager det rigtig meget tid. Som investor ønsker jeg ikke at skabe mig et dybt sector/brance specifik kendskab, fordi jeg ved det ikke er en vedvarende kompetance. Sektore bevæger sig cyklisk, snart er det er ny sektor hvortil kapitalen strømmer.

Man skal være bredt diversificeret. At have 10 aktier, inden for en ultra disruptiv industri, halvdelen i et land, er at maximere tankeløs risiko. Nå ja..han kender de kinesiske ledere og deres strategier indgående..

Nå tilbage på sporet..der findes et hav af ETFs der fokusere på de enkelte sektorer.

Neddenfor har jeg sakset "Investment policy" fra First Trust Technology AlphaDEX® Fund der kombinerer, et "Play" på technology med et bottom up twist. Produktet kan enten stå for sig selv, og så er man lang market og Technology, eller man kan porte markeds beta ved at gå short Russel 1000 index ETF (IWB) og så skal Technology bare out-performe markedet generelt.

***
The StrataQuant® Technology Index is an "enhanced" index developed, maintained and sponsored by the NYSE Euronext or its affiliates ("NYSE Euronext") which employs the AlphaDEX® stock selection methodology to select stocks from the Russell 1000® Index. The NYSE Euronext constructs the StrataQuant® Technology Index by ranking the stocks which are members of the Russell 1000® Index on growth factors including three, six and 12-month price appreciation, sales to price and one year sales growth, and, separately, on value factors including book value to price, cash flow to price and return on assets. Stocks which Russell has classified solely as growth or value, receive their score using the above growth or value factors respectively. Stocks which Russell allocates between both growth and value receive their best score between the growth and value factors. The NYSE Euronext then ranks those stocks contained in the the technology sector (the members of the Russell 1000® Technology Index) according to their score. The bottom 25% is eliminated and the top 75% is selected for the StrataQuant® Technology Index. The selected stocks are divided into quintiles based on their rankings and the top ranked quintiles receive a higher weight within the index. The stocks are equally-weighted within each quintile. The index is reconstituted and rebalanced quarterly



3/1 2011 21:51 TeamGarlic 037544



Rigtig interessant indlæg, Cranberger. I dig har vi en god kilde til ny viden om ETF'er. Der ligger en god mængde interessante muligheder udi disse.



TRÅDOVERSIGT